Politie Zeeland


---

1778-2010 Mishandeling in Vlissingen
Politie Zeeland is op zoek naar getuigen van een vechtpartij die plaatsvond donderdag rond 16.00 uur in de Bonedijkestraat in Vlissingen ter hoogte van supermarkt de Lidl. Hierbij waren twee mannen betrokken.
Aan de vechtpartij ging een verkeersruzie vooraf. Deze ruzie mondde uit in een vechtpartij waarbij een 30-jarige Vlissinger aan zijn arm en zij gewond raakte. De dader stapte daarna in een busje, waarin ook nog een andere persoon zat. Ze reden er vandoor, achtervolgt door het slachtoffer, die inmiddels ook de politie gewaarschuwd had. De politie pakte de achtervolging op, maar kwam in de Paul Krugerstraat in aanrijding met een 57-jarige Vlissingse fietser. Deze werd in het ziekenhuis aan diverse schaafwonden behandeld. Daar bleek ook dat hij meer dan 2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.
Het busje werd op de A58 ter hoogte van tankstation De Vlietberg gestopt en de twee inzittenden, een 23-jarige man uit Capelle aan den IJssel en een 46-jarige man uit Den Haag werden aangehouden. Later bleek dat de 23-jarige man niets met de vechtpartij te maken had en hij is in vrijheid gesteld. De 46-jarige man is in verzekering gesteld. De politie is nog bezig met het onderzoek.
Getuigen van de vechtpartij worden verzocht te bellen naar 09900 8844.

1779-2010 Diefstal auto in Axel
In de nacht van donderdag op vrijdag werd in de Vogelensanckstraat in Axel een personenauto gestolen.
Het gaat om een rode Opel Kadett Hatchback, met kenteken XD- 22-SY; de waarde van de auto is onbekend.

1780-2010 Inbraak in een woning in Breskens
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een woning aan de Langeweg in Breskens.
Er werd een deur geforceerd en uit de woning werden enkele tientallen euro's en een horloge gestolen.

1781-2010 Hennepkwekerij geruimd in Serooskerke (W)
In een loods in De Zompe in Serooskerke (W) is vrijdag rond 09.15 uur een professioneel opgezette hennepkwekerij geruimd.
De kwekerij bestond uit 1420 planten, verdeeld over 4 kweekruimtes. De eigenaar van de loods, een 55-jarige man uit de gemeente Veere, had de loods verhuurd. De politie is bekend met de huurders en het onderzoek is nog in volle gang.