Ingezonden persbericht


Persbericht
Maarsbergen, 8 oktober 2010

Frank Rutten herkozen
in Raad van Bestuur EPFL

Frank Rutten, directeur van Eredivisie CV, is voor een periode van drie jaar herkozen als lid van de Raad van Bestuur van de European Professional Football Leagues (EPFL). Hij maakt reeds sinds 2007 deel uit van het uitvoerend bestuursorgaan van de internationale koepelorganisatie van Europese voetbalcompetities, waar naast de Eredivisie onder meer ook de Bundesliga, Serie A, Primera Division en de Premier League zijn aangesloten.

Frank Rutten: "Het stemt me trots en blij dat het Nederlandse professionele clubvoetbal ook de komende drie jaar vertegenwoordigd is in dit belangrijke Europese bestuursorgaan. Gezien de vele en snelle ontwikkelingen in de internationale voetbalwereld is het van groot belang bovenop het vuur te zitten. Ik zal me de komende jaren weer volop inzetten om de gemeenschappelijke belangen van het voetbal zo goed mogelijk te bewaken. Daarbij zal onder meer het zogenaamde financial fair play wat mij betreft zeker een speerpunt zijn."

Frank Rutten is sinds 2005 directeur van de Eredivisie CV (ECV), waar hij samen met Alex Tielbeke de tweekoppige directie vormt. In de periode daarvoor was hij ruim 7 jaar Algemeen Directeur van Eredivisie club Roda JC uit Kerkrade. In 2007 trad hij toe tot de Raad van Bestuur van de EPFL en sinds 2009 maakt hij ook deel uit van de UEFA Professional Football Strategy Council, een belangrijk adviesorgaan van de UEFA onder voorzitterschap van Michel Platini. Frank Rutten is gecertificeerd accountant.

EPFL
De European Professional Football Leagues (EPFL) is opgericht in 2005 en gevestigd in Nyon, Zwitserland. Het vindt zijn oorsprong terug tot de oprichting in 1997 van de EUPPFL (Vereniging van de Europese Unie Premier Professional Football Leagues). Oorspronkelijk bestaand uit 12 leden telt de organisatie inmiddels 30 aangesloten competities en geassocieerde leden uit heel Europa. De EPFL stelt zich als doel samenwerking, kennisdeling, vriendschappelijke betrekkingen en eenheid tussen de professionele Europese voetbalcompetities te bevorderen en zo een toegevoegde waarde te vormen aan het internationale voetballandschap. De EPFL vormt de gemeenschappelijke stem van het Europese profvoetbal waar het gaat om de politieke, sociale, culturele en economische waarden, met als primair uitgangspunt zowel op als naast het veld een positieve bijdrage te leveren aan het spel.

Eredivisie
Sinds 1956 zijn de sterkste clubs van Nederland verenigd in één competitie: de Eredivisie. Al ruim een halve eeuw staat de Eredivisie voor topvoetbal in Nederland. Deze bakermat van het nationale voetbal heeft wereldwijd een reputatie opgebouwd van spannend, vernieuwend en creatief voetbal. Gevoed door de sterke Nederlandse voetbalcultuur staat de Eredivisie bovendien tot ver over de landsgrenzen bekend als ideale broedplaats voor voetbaltalent. Direct of indirect is de Eredivisie dan ook hofleverancier van de vaderlandse voetbaltrots Oranje. Door talenten de kans te geven zich te ontwikkelen in een aantrekkelijke en spannende competitie wordt zodoende een stevig fundament gelegd onder het Nederlands Elftal, dat al jaren tot de wereldtop behoort. De achttien Eredivisie Clubs hebben zich verenigd in de overkoepelende organisatie Eredivisie CV. Oorspronkelijk, sinds 1997, was dit een Naamloze Vennootschap. Eind 2004 hebben de clubs ervoor gekozen de rechtsvorm om te zetten in een Commanditaire Vennootschap: Eredivisie CV (ECV). Het doel van de vennootschap is onder andere het optimaliseren van de commerciële exploitatie van de mediarechten en sponsorrechten ten behoeve van én namens de achttien Eredivisieclubs. De Eredivisie CV tracht namens de clubs zoveel mogelijk Nederlanders te verbinden met de Eredivisie, de hoogste voetbalcompetitie van Nederland. Door gebruik te maken van een gezonde exploitatie wordt getracht op sportief vlak een hoogwaardige en aantrekkelijke competitie te hebben én houden in Nederland, om zo maximale aansluiting te behouden met buitenlandse competities.