Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Eerste Cruyff Court in het Midden-Oosten: een model voor een vreedzame samenleving

Tel Aviv, Amsterdam, 8 oktober 2010 - De Johan Cruyyff Foundation, in samenwerking met het Collectieve Israel Actie, hebben vandaag een Cruyff Court geopend in Yafo. Yafo is een gemeenschap in de Israëlische stad Tel Aviv en is één van de vele plaatsen in Israël waar Joden, Moslims en Christenen in harmonie samenleven. Met het Cruyff Court Yafo streven wij ernaar dat het als voorbeeld kan dienen voor co-existentie en als een belofte voor vrede in Israël en het Midden-Oosten.

Het veldje is het eerste Cruyff Court in het Midden-Oosten. De opening van het veldje vond plaats in het Cherner Community Center in Yafo in het bijzijn van de locoburgemeester van Tel Aviv-Yafo, Roelof Buffinga, Chef de poste van de Nederlandse Ambassade, vertegenwoordigers van de Collectie Israel Actie, de Cruyff Foundation, de Peres Center for Peace en donateurs. Na de officiële opening, speelden gemengde teams van Joodse en Arabische jongens en meisjes de eerste wedstrijd op het veldje.

Het Cruyff Court is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Johan Cruyff Foundation en Collectieve Israel Actie - KKeren Hayesod in Nederland, zij werken het gehele jaar voor de ondersteuning van de jeugd in Israël - evenals hhet Peres Center for Peace en de Tel Aviv-Yafo gemeente.

Het Cruyff Court als ontmoetingsplaats voor de jeugd Het Cruyff Court Yafo maakt onderdeel uit van het Cherner Community Center. Door voetbal, basketball en andere sportactiviteiten, zal het Cruyff Court een ontmoetingsplek zijn voor de jongeren uit de buurt en hen de mogelijkheid geven om samen te sporten de komende jaren. Lokale scholen en instellingen zullen hier ook aan bijdragen.

'Sport heeft de kracht om mensen in beweging te brengen, maar ook om hen met elkaar in contact te brengen. Verschillen in achtergrond, cultuur of religie spelen geen rol op het sportveld: daar is iedereen gelijk'. Aldus Carole Thate, directeur van de Johan Cruyff Foundation. 'Yafo is een speciale plek voor het Cruyff Court. Met de bouw van het veldje en de activiteiten die erop georganiseerd gaan worden, hopen wij een verschil in de regio te maken. Wij werken nauw samen met andere organisaties, bestuurders, bewoners, scholen, instanties en natuurlijk met de jeugd zelf'.

Over de Johan Cruyff Foundation
De Johan Cruyff Foundation is in 1997 opgericht uit de wens van Johan Cruijff om kinderen aan het bewegen te krijgen. Dit doet het door het opzetten en ondersteunen van projecten die sport en spel stimuleren, altijd voor de langere termijn en in nauwe samenwerking met betrokken partijen en de jeugd zelf. De Cruyff Courts zijn het grootste en bekendste project van de Foundation. Het eerste trapveld werd aangelegd in 2003. Daarnaast heeft de Cruyff Foundation speciale aandacht voor kinderen met een handicap. www.cruyff-foundation.org

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht