Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwegein, 8 oktober 2010

Nieuwe BBN-voorzitter Joric Witlox:
'Brandveiligheid dient groot maatschappelijk belang'

Joric Witlox is op 7 oktober in de BBN ledenvergadering gekozen tot voorzitter. Hij volgt daarmee Cees de Raadt op die deze rol 16 jaar ingevuld heeft. Het BBN-bestuur dankt De Raadt voor de wijze waarop hij dit gedaan heeft. "De Raadt is een people manager en heeft altijd volop gewerkt aan het netwerken om brandveiligheid beter op de kaart te zetten", aldus het BBN-bestuur.

De heer Witlox wil als voorzitter met de vereniging nadrukkelijk en actief werken aan het uitwerken van de missie en visie van BBN. 'Betrokkenen bij brandveiligheid dienen hun verantwoordelijkheid te nemen' aldus de heer Witlox. "Brandveiligheid dient altijd uit te stijgen boven alleen commerciële belangen; het dient vooral een maatschappelijk doel. In de praktijk zijn er ook spelers actief, die een lager niveau van brandveiligheid beogen. Dit kan leiden tot schijnveiligheid en risico's in de praktijk."

Vereniging Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) is dé deskundige op het gebied van bouwkundige brandpreventie, ook wel 'passieve brandveiligheid' genoemd. De vereniging beoogt een hogere mate van brandveiligheid van gebouwen door het toepassen van brandveilige bouwmaterialen die de (minimalistische) criteria van de regelgeving kwalitatief overstijgen.

Joric Witlox is voor zijn aantreden als voorzitter al sinds 2004 actief als bestuurder van BBN. Witlox is op dit moment ook algemeen directeur van de AFG Group (Applicom Flame Guard Group), een consortium van acht gespecialiseerde werkmaatschappijen in brandpreventie. "Brandveiligheid is een maatschappelijk belang en risico's voor personen, bezit, cultureel erfgoed en milieu dienen zoveel mogelijk te worden voorkomen en beperkt. Volgens BBN is brandveiligheid de daadwerkelijk aanwezige constante integrale bouwkundige toestand van een gebouw. Er is wel een risico op het uitbreken van brand maar door de toestand van het gebouw is de kans op brand beperkt en bij een eventuele brand worden de gevolgen beperkt. "Deze toestand wordt ook als zodanig door betrokkenen ervaren", aldus Witlox.

Over BBN
Vereniging Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) is de deskundige op het gebied van bouwkundige brandpreventie, ook wel 'passieve brandveiligheid' genoemd. De vereniging beoogt een hogere mate van brandveiligheid van gebouwen door het toepassen van brandveilige bouwmaterialen die de (minimalistische) criteria van de regelgeving kwalitatief overstijgen. Brandveiligheid is immers een maatschappelijk belang en risico's voor personen, bezit, cultureel erfgoed en milieu dienen zoveel mogelijk worden voorkomen en beperkt. De vereniging staat voor expertise op het gebied van (passieve) brandveiligheid en wil deze kennis delen. De vereniging bestaat uit vooraanstaande leveranciers van brandveilige bouwmaterialen en constructies. Door de diversiteit van de leden en de expertise, is BBN gesprekspartner voor alle disciplines binnen de bouwkolom, van architect tot aannemer, van opdrachtgever tot controlerende instantie. Web: www.bbn.nu.




Ingezonden persbericht