Ingezonden persbericht


Persbericht SP Gelderland

Gelderse SP: provincie moet aanrijtijden van ambulances naar Aalten en Dinxperlo onderzoeken

De Gelderse SP maakt zich zorgen over de aanrijtijden van ambulances naar Aalten, Dinxperlo en de buurtschappen. Die voldoen niet aan de wettelijke eis van 15 minuten ter plaatse, na een melding. De SP wil dat de provincie gaat onderzoeken hoe de situatie voor inwoners voor dat gedeelte van de Achterhoek verbeterd kan worden.

SP-statenleden Cobi van Driel en Alex Mink hebben vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten, het dagelijks provinciebestuur. Zij willen weten of Gedeputeerde Staten hun zorgen deelt. Connexxion, de regionale ambulancevervoerder, heeft in haar jaarverslag geschreven dat in Aalte en Dinxperlo 1 op de 5 ambulances niet op tijd komt. De aanrijtijden in de Achterhoek zijn in het algemeen verbeterd, van 80% naar 86% binnen 15 minuten. Maar in Aalten en Dinxperlo worden die cijfers dus nog niet gehaald: Cobi van Driel: "de provincie is tot 2012 verantwoordelijk voor de infrastructuur, dat betekent dat als ergens in onze provincie de aanrijtijden niet gehaald worden, Gedeputeerde Staten op onderzoek uit zal moeten gaan. En dat is precies wat wij gevraagd hebben'.

De SP'ers willen ook weten of Gedeputeerde extra geld wil investeren om de inwoners te verzekeren dat zij binnen de wettelijk gestelde tijd, op een ambulance kunnen rekenen. Voor de SP is het duidelijk: alle inwoners van Gelderland moeten ervan uit kunnen gaan dat de ambulance volgens de norm op tijd komt.

Noot voor de redactie (