Ingezonden persbericht


Persbericht

Atlas Copco Compressors Nederland

Atlas Copco verwerft gasbehandelingsmaatschappij

Stockholm, Zweden, 1 oktober 2010. Atlas Copco Nederland B.V. heeft vandaag Cirmac International B.V. aangekocht, een bedrijf dat gespecialiseerd is in installaties voor biogasopwerking tot duurzame energie en gasbehandelingssystemen voor de olie-, gas- en chemische industrie.

Cirmac ontwerpt, bouwt, verkoopt en verleent service op installaties die biogas opwerken tot aardgaskwaliteit. Het opgewerkte biogas, ook wel groen gas of biomethaan genoemd, is een uiterst duurzame vorm van hernieuwbare energie en kan geleverd worden aan het aardgasnetwerk of als autobrandstof dienen. Het bedrijf bouwt bovendien systemen voor gaszuivering en stikstofproductie voor de olie-, gas- en (petro-)chemische industrie.

"Cirmac brengt Atlas Copco innovatieve oplossingen op de belangrijke gebieden van gasbehandeling en biogasopwerking", aldus Stephan Kuhn, Area President van Atlas Copco Compressor Technique. "Met deze acquisitie kunnen we ons aanbod op het vlak van duurzame oplossingen vergroten".

Cirmac is opgericht in 1979 en heeft zijn hoofdkantoor in Apeldoorn. Het bedrijf heeft 42 medewerkers en realiseerde in 2009 een omzet van 14 miljoen euro. Cirmac gaat deel uitmaken van Atlas Copco's divisie Oil-free Air binnen de business area Compressor Technique

Van Atlas Copco kan worden verlangd dat zij de hierin vermelde informatie verstrekt op grond van de Securities Markets Act.

Atlas Copco is een industriële groep die wereldmarktleider is op het gebied van compressoren, bouw- en mijnbouwapparatuur, persluchtgereedschap en assemblagesystemen. Met innovatieve producten en diensten levert de groep duurzame oplossingen om de productiviteit van de klanten te verhogen. Het bedrijf is in 1873 opgericht en in Stockholm, Zweden, gevestigd. Het is wereldwijd actief in meer dan 170 landen. In 2009 had Atlas Copco circa 30.000 medewerkers in dienst en bedroeg de omzet 6,0 miljard euro. Meer informatie is te vinden op www.atlascopco.com

De business area Compressor Technique van Atlas Copco ontwikkelt, fabriceert, verkoopt en verleent service op olievrije en olie-geïnjecteerde stationaire en mobiele luchtcompressoren, gas en process compressoren, turbo expanders, stroomgeneratoren, persluchtbehandelingsapparatuur en persluchtbeheersingssystemen. Verder biedt dit bedrijfsonderdeel van Atlas Copco gespecialiseerde verhuurdiensten. De innovaties van Compressor Technique zijn gericht op duurzame productie-oplossingen. Productontwikkeling en het merendeel van de productie vindt plaats in de vestiging in Antwerpen, België.