Ingezonden persbericht


Samsung Wave II nieuwe aanwinst in line-up bada smartphones
* Uitgebreid multimedia-entertainment, Social Hub en Swype
* 3,7 inch TFT-LCD display biedt superieure gebruikservaring
* Nederlandse applicaties downloaden uit Samsung Apps Store

Delft, 8 oktober 2010 - Met de Samsung WAVE II breidt Samsung haar line-up bada smartphones uit. De Wave II draait op bada 1.2, de nieuwe versie van Samsung's open smartphone platform. Uitgebreid multimedia-entertainment, 'integrated messaging' en een verbeterde gebruikerservaring maken van de Samsung WAVE II een krachtige en veelzijdige smartphone.

De Samsung Wave II, die is ontworpen om een superieure gebruikservaring te geven, heeft een 3,7 inch groot TFT-LCD display waar de multimediabeelden van af spatten. Op de smartphone kun je video's in verschillende bestandsformaten bekijken. Ook kun je zelf video's in HD-kwaliteit opnemen, die je vervolgens op het kristalheldere display aan je vrienden laat zien.

Met de Social Hub op de Samsung Wave II ben je op elk moment van de dag op de hoogte van de online activiteiten van je contacten. De Social Hub brengt je telefoonboek, e-mail, instant messaging en sociale netwerken op één plek bij elkaar. Op het touchscreen is sms'en en e-mailen eenvoudig. Via Swype voer je anderhalf keer zo snel tekst in door simpelweg een lijn tussen de letters van een woord te trekken.

In de Samsung Apps Store op de Samsung Wave II kun je gratis en betaalde bada apps downloaden. De applicaties variëren van games en navigatietools tot sociale netwerkapps en e-books. De bada apps uit de Samsung Apps Store zijn populair. Op dit moment bevat de bada Samsung Apps store al ruim 1.300 applicaties en worden in Nederland al enkele tienduizenden bada apps per week gedownload. De lokale apps scoren het beste. De Buienradar bada app en ook Radio 538 en RTL Boulevard zijn zeer populair. Ook fun apps zoals de Zaklamp, Relatietest en Waterpas worden vaak gedownload en gebruikt. Bijna dagelijks worden nieuwe apps toegevoegd, zoals binnen enkele weken ook Rabobank Mobiel Bankieren.

De verbazingwekkende full touch smartphone Wave II is vanaf november in Nederland verkrijgbaar. De verkoopadviesprijs is nog niet bekend.

Productspecificaties

Network

HSDPA 3.6Mbps 900/2100

EDGE 850/900/1800/1900

Display

3.7' WVGA (480x800) 16M TFT LCD

Anti-scratch, Anti-smudge, Anti-reflective

Camera

5.0 Megapixel AF camera with LED Flash

Image Editor, Face Detection, Smile Shot, Mosaic Shot, Panorama Shot

Processor


1GHz (Cortex A8, Humming Bird)

Video

HD (1280 x 720 @ 30fps) video playing & recording (5.1ch, mDNIe support)

DivX, XviD, MPEG4, H.263, H.264, WMV, Real, MKV, ASF, Video editor

Audio

Music Player with SoundAlive EQ, Music Recognition, Music Match

3.5mm Ear Jack, Stereo FM Radio with RDS, Recording

Value-added Features

Open Smartphone Platform 'bada'

Multi-touch zoom, Swype QuickType by t9 Trace

Samsung Apps

Social Hub


- Integrated Contacts, Integrated Calendar, Widget, Unified Inbox,

POP3/IMAP Email & IM

TouchWiz 3.0

Dolfin Browser 2.0 (HTML 5.0 partially supported)

A-GPS, Social Mapping (Geo-tagging), On/Off Board Navigation (3D Map)

SMS, MMS, IM, Email, Video Messaging, Microsoft Exchange ActiveSync

Accelerator Sensor, Proximity Sensor, Digital Compass

Smart Search, Smart Unlock, Multi-task Manager

Connectivity

Bluetooth technology v 3.0

USB 2.0 (Full -Speed)

Wi-Fi 802.11 b/g/n

Memory


2GB + microSD (up to 32GB)

Size

123.9 x 59.8 x 11.8 mm, 135 g

Battery


1,500 mAh

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd marktleider op vele gebieden, variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Als een van de snelst groeiende merken ter wereld behaalde Samsung Electronics in 2009 een totale omzet van US$ 116,8 miljard. Bij het bedrijf werken circa 188.000 mensen op 185 vestigingen in 65 landen in acht onafhankelijk opererende business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor en LCD. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com bezoeken.



Ingezonden persbericht