Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 8 oktober 2010

Marry de Gaay Fortman voorzitter VNO-NCW regio Amsterdam

VNO-NCW regio Amsterdam krijgt per 1 januari 2011 een nieuwe voorzitter: Marry de Gaay Fortman. Zij volgt Uri Coronel op. Frans van der Wel wordt vicevoorzitter.

Marry de Gaay Fortman (45 jaar) is advocaat-partner bij Houthoff Buruma in Amsterdam. Haar praktijk bevindt zich op het snijvlak van overheid en bedrijfsleven. Ze bekleedt diverse toezichthoudende functies, waaronder commissaris bij Royal Haskoning en lid van de Raad van Toezicht Stedelijk Museum Amsterdam. Tevens maakt zij deel uit van de Centrale Plancommissie van het Centraal Planbureau. Marry de Gaay Fortman is al geruime tijd actief voor VNO-NCW regio Amsterdam, ondermeer voor de ontwikkeling naar een duurzaam bedrijfsleven in de hoofdstad. Marry heeft een sterke positie in het stedelijke netwerk, waardoor zij effectief kan lobbyen voor verbeteringen in het ondernemingsklimaat in de metropoolregio.

Uri Coronel neemt na zes jaar voorzitterschap afscheid. Onder zijn leiding is de positie van VNO-NCW regio Amsterdam versterkt: de ondernemersvereniging is een belangrijke gesprekspartner geworden van gemeenten in de regio en heeft een actieve rol in initiatiefgroepen en platforms, zoals Kopgroep Ontspits en Regionaal Platform Criminaliteitsbestrijding.

Vicevoorzitter
Frans van der Wel wordt de nieuwe vicevoorzitter van VNO-NCW regio Amsterdam. Van der Wel (54 jaar) was tot juli 2010 lid van de Raad van Bestuur van accountants- en adviesbureau KPMG. Hij is hoogleraar bij de postdoctorale accountantsopleiding van de Vrije Universiteit. Tevens is hij voorzitter van de Signaleringsraad bij het Koninklijk NIVRA en raad-plaatsvervanger van de Ondernemerskamer van het Gerechtshof te Amsterdam.

VNO-NCW regio Amsterdam vertegenwoordigt de belangen van de werkgevers van alle grote bedrijven in de metropoolregio en representeert daarmee tienduizenden banen. Onder de koepel van VNO-NCW regio Amsterdam vallen ook de ondernemersverenigingen in Amstelveen, Vereniging Amsterdam Zuid Oost (VAZO), ondernemersvereniging Westpoort en HID in Diemen.