Ingezonden persbericht

Stadsdichter en Alkmaars dichtergilde laat 8 oktober van zich horen

De stadsdichter van Alkmaar, Margreet Schouwenaar, heeft samen met het dichtersgilde en de acht oktobervereniging een manier gevonden om poëzie te integreren in het feestelijke programma voor de stad.

Zo zal Liselotte Demmers, lid van het dichtersgilde een speciaal voor de plechtigheid geschreven gedicht voorlezen tijdens de kranslegging voor Victorien op 7 oktober om 18.45 uur.

Adrie Oudejans ook lid van het dichtersgilde zal zijn voor de 8 oktoberfestiviteit geschreven gedicht voordragen tijdens de receptie die aangeboden wordt door B&W in de Grote Sint Laurenskerk op 7 oktober van 20.30 tot 22.30 uur. Zijn gedicht wordt ook afgedrukt op het programma,

De rienjarige Ezra Haakmat die net vorige week officieel door wethouder Gert-jan Leerlink is benoemd tot stadsdichter in opleiding zal haar gedicht tijdens de zuurkoolmaaltijd voor kinderen voorlezen op het Canadaplein.

De stadsdichter Margreet Schouwenaar zal haar gedicht Vrijheid op 8 oktober voordragen tijdens het Herdenkingsprogramma in de Grote Sint Laurenskerk van 12.00 tot 13.00 uur.

Els van Rijn tenslotte, ook een gildedichter zal haar gedicht voorlezen bij het concert van het Noordhollands Ouderenorkest in de Grote Sint Laurenskerk van 14.30 tot 15.30 uur.

De gedichten zijn gedrukt op fraaie ansichtkaarten en worden tijdens de diverse activiteiten uitgedeeld aan het publiek. Ze zijn ook gratis te verkrijgen bij boekhandel Feijn en de verschillende bibliotheken in de stad.

---