Ingezonden persbericht

Buitenpost 3 oktober 2010

Lionsclub verkoopt suikermaïs voor goede doelen

Voor het tweede jaar op rij verkoopt de Lionsclub Kollum Lits en Lauwers zelfgeteelde en vers geoogste suikermaïs in de regio Noordoost Fryslân. Vorig jaar was de verkoop een groot succes en lieten jong en oud zich de suikermaïs goed smaken. Ook het Argentijse maïsgerecht 'Locro' en popcorn gingen grif van de hand. De actie leverde honderden euro's op voor goede doelen in de regio.

Braderie in Dokkum

Dit jaar strijken de Lions neer in Dokkum tijdens de braderie die vrijdag 8 oktober gehouden wordt. Van 16 tot 21 uur staat de maïskraam voor 'Zensa', de bekende vrouwenmodewinkel op Diepswal 11. De maïs wordt per stuk en per krat verkocht. De maïskolven die overblijven worden geschonken aan de voedselbank.

Oogstdag van De Kruidhof in Buitenpost

De jaarlijkse Oogstdag in De Kruidhof is zaterdag 9 november een uitgelezen moment om de maïs te komen proeven en kopen. Van 9 tot 16 uur kan de suikermaïs 'op Amerikaanse wijze' gegeten worden met boter en zout. Ook is een Argentijns maïsgerecht "Locro" verkrijgbaar; het lievelingsgerecht van prinses Maxima. Kopers ontvangen bij aankoop van de suikermaïs het recept van deze heerlijke zoete en tegelijk hartig gekruide maïsschotel. Voor de kinderen wordt overheerlijke popcorn gepoft. De Lionskraam staat opgesteld in de glazen kas op het Kruidhofterrein.



Ingezonden persbericht