Gemeente Vlaardingen


Uitluiden groen feestjaar!

09-09-2010 | Vlaardingers zijn welkom in de Wijnboerderij aan de Zuidbuurt 40 om op zaterdag 9 oktober tussen 14.00 en 17.00 uur het groene feestjaar uit te luiden. Wethouder Jan Robberegt en burgemeester Tjerk Bruinsma blikken terug op een jaar waarin Vlaardingen tot Groenste Stad van Nederland was uitgeroepen. Ook hopen zij feestelijk stil te staan bij de uitslag van de Europese groencompetitie, die eind september wordt verwacht.
Tijdens de bijeenkomst ziet een nieuw bomenwandelboekje het levenslicht: Een bonte stoet bomen. Vier wandelingen langs gewone en bijzondere bomen in Vlaardingen. De wandelroutes in het gidsje gaan door vier stadsdelen - de Westwijk, de Broekpolder, het Centrum en Holy
- en variëren in lengte van 6 tot 10 km.

Een bomendeskundige geeft na de presentatie van het bomenwandelboekje een leuke en leerzame bomenlezing, waarna de aanwezigen onder leiding van deskundigen een bomenwandeling gaan maken. Meer informatie: www.vlaardingen.nl/klavertjevier.

Kom op de fiets
Aanmelden kan via klavertjevier@vlaardingen.nl voor donderdag 7 oktober aanstaande. Er is niet veel parkeergelegenheid bij de Wijnboerderij, dus bezoekers kunnen het beste op de fiets komen. Wie toch met de auto komt, wordt verwezen naar parkeerplekken in de buurt.

Groen feestjaar ten einde
Vlaardingen werd op 7 oktober 2009 uitgeroepen door Stichting Entente Florale tot Groenste Stad van Nederland, na enthousiaste deelname aan de nationale groencompetitie. Vlaardingen was verheugd over deze waardering voor het groen in de stad en heeft dit gevierd met de inwoners. In november maakt Stichting Entente Florale een nieuwe Groenste Stad van Nederland bekend.