Reunie Het Posthuis - internaat voor postbestellers / loketambtenaren

15/09/2010 13:47

Het Posthuis

Oud-bewoners van het Rotterdamse internaat Het Posthuis organiseren op 9 oktober aanstaande een reunie.

Op 9 oktober 2010 zullen zo'n 200 oud-bewoners van het internaat elkaar weer ontmoeten en terugdenken aan het moment dat het alweer 50 jaar geleden is dat de toenmalige P.T.T. hen uit heel Nederland naar Rotterdam haalde om daar de 2-jarige opleiding tot postbesteller of loketambtenaar te volgen.

Als 16-jarige vanuit een klein dorp in de provincie alleen de reis maken naar een grote stad als Rotterdam om een opleiding te volgen bij de P.T.T. was een hele stap. In de periode 1960-1975 vonden in totaal 240 jonge jongens onderdak in het prachtige pand Het Posthuis aan de Westzeedijk 116 te Rotterdam. Over het algemeen met zo'n 50 tegelijk.

Het zal geen verbazing wekken dat het verzorgen en (op)voeden van 50 jongens van die leeftijd prachtige verhalen heeft opgeleverd. Ook het werken in het toen splinternieuwe en unieke postsorteercentrum op het Delftseplein te Rotterdam mag bijzonder genoemd worden.

Van de 240 jongens die deze periode hebben meegemaakt zijn er inmiddels zo'n 190 teruggevonden.

Op de website www.internaathetposthuis.nl zijn veel verhalen en foto's te zien. Een bijzondere periode in de geschiedenis van de P.T.T. en in het leven van

medewerkers die deze jaren niet snel zullen vergeten.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.internaathetposthuis.nl