Eerste Nederlandse 'Night of the Nerds' in NEMO

22/09/2010 09:24

NEMO

Ode aan de hot & handsome nerd

Amsterdam, 22 september 2010 - Op zaterdagavond 9 oktober is science center NEMO het podium voor de eerste 'Night of the Nerds' van Nederland. Vergelijkbare avonden in het buitenland bleken al een daverend succes en nu is ons land aan de beurt. De Night is niet alleen een bonte etalage van onderwerpen die de echte nerd interesseren, maar vooral ook een loflied op de nerd zelf. En die hebben het tij mee, want de nerd is hot & handsome. De 'Night of the Nerds' is speciaal bedoeld voor 16 tot 20-jarigen, vwo'ers met een bèta-profiel en hbo/wo-studenten met technische of bèta-studie.

Na jaren verguisd te zijn als een brildragende, saaie muurbloem mag de nerd nu uitkomen voor zijn geaardheid. En die is technisch gericht (hoe moeilijker, hoe beter); hij is dol op experimenten, weet de weg in het digitale universum, kickt op chemie en wiskunde en is allang niet meer alleen maar een jongen. Meisjes zijn volop in aantocht. Maar de nerd staat ook in het echte leven, houdt van muziek, games en gadgets. Precies op dat historische breekpunt - van meewarig bekeken un-coole t-shirt-drager naar zelfbewuste en gewaardeerde techniekfanaat - komt de 'Night of the Nerds' met een uitbundig programma vol nerdtalks, clinics en experiences. Omlijst met een feest waaraan muziek- en beeldnerds zelf bijdragen.

Nerds eten bloemen en insecten

Het is dat op de 'Night of the Nerds' alleen jongeren van 16-20 jaar naar binnen mogen, maar anders zou heel Nederland getuige kunnen zijn van insectenetende en bloemenverorberende nerds. Het zijn maar twee van de vele activiteiten op de Night. Wetenschappers, gamemakers, websitebouwers, dj's en vj's, chemici en chemische koks, vormgevers en ontwerpers, ze vertellen in een groots opgezette serie nerdtalks over hun werk, hun aanpak en hun producten. In clinics kun je leren hoe je beeld- en geluidsamples maakt, chemisch kookt, avatars ontwerpt en games ontwikkelt. En op allerlei plekken in NEMO duik je in een experience, van een simulator van de eco-auto van Shell, tot een bijzondere interactieve strandstoel, en van het daadwerkelijk eten van insecten en bloemen tot het live meemaken van 3D-printen.

Pierre Wind maakt grootste cocktail ter wereld

Met zijn onstuitbare energie en zijn voorliefde voor ongebruikelijke food-combinaties is Pierre Wind de aangewezen ceremoniemeester voor de opening van de Night. Om 19.45 uur zal hij de grootste Happy Cocktail ter wereld maken en aan de bezoekers serveren. Wat er ingaat? Dat is nu nog geheim, maar reken op veel natuurlijke producten en no alcohol. Na de clinics, talks en experiences is het tijd voor feest. Op de Nerds by Night-party draaien vj's en dj's met het materiaal dat in de clinics is gemaakt.

Early nerds hebben voorrang

Geïnteresseerde nerds kunnen zich via de website www.nightofthenerds.nl opgeven voor de avond. Wie dat snel doet, is early nerd en kan aan het begin van de avond al kiezen uit de clinics. Dat voorkomt wachten!

Hein de Kort maakt Nerd-beeld

Tekenaar Hein de Kort maakte speciaal voor de 'Night of the Nerds' het beeld. Dat komt ook terug op t-shirts, affiches en op de websites en social media die de Night ondersteunen. De Night is te volgen op Facebook, Hyves en Twitter.

Wie maken de Night of the Nerds mogelijk?

De Night of the Nerds wordt georganiseerd in het kader van de 25e editie van Oktober Kennismaand onder auspiciën van het Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie. Al 25 jaar is Oktober Kennismaand het grootste landelijke festival voor wetenschap en technologie. De 'Night of the Nerds' wordt mede mogelijk gemaakt door partners en sponsors van naam: Jet-Net, ASML, Shell, de Kamer van Koophandel Amsterdam, science center NEMO, ScienceOut.nl, Kennislink.nl, W24.nl, KIJK.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.nightofthenerds.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (