Nederlandse Tafeltennisbond


Drie Nederlandse teams op 9/10 oktober in actie bij ETTU Cup 27-9-2010

Het damesteam van Hotak'68 en de herenteams van AA-Drink/FvT en Wijzenbeek/Westa komend in het weekend van 9 en 10 oktober in actie voor de ETTU Cup. Bij de heren betreft het de tweede ronde waarvoor beide clubs mogen afreizen naar Spanje. De dames uit Hoogerheide hebben thuis geloot tegen het Luxemburgse DT Nidderkäerjeng en Zeus Quartu Sant Elena afkomstig van het Italiaanse eiland Sardinië.

De heren van AA-Drink/FvT (foto) en Wijzenbeek/Westa spelen hun tweede ronde in Spanje. (FOTO: © FvT / NTTB)

De Limburgse heren van Westa gaan het opnemen in Cartagena tegen de plaatselijke club die in de eerste ronde in de groep nog te sterk was voor FvT. Verder ontmoet het team bestaande uit Martijn de Vries, Liu Qiang en Daan Sliepen de sterke Fransen van Stella Sport Romagne en Istanbul BB (Turkije).

AA-Drink/FvT krijgt te maken met het sterke thuisteam CTT Borges. Verder gaan de Rotterdammers het opnemen tegen Olimpia-Unia Grudziadz (Pol) en het Israëlische Ironi GC.

Bij de dames komt Li-Ning/Infinity Heerlen, landskampioen en titelhouder in de Europese Champions League, komend seizoen noodgedwongen ook uit in de ETTU Cup. De Europese bond besloot eerder om de Champions League bij de dames niet door te laten gaan, omdat slechts zes ingeschreven teams aan de voorwaarden voldeden. De Heerlense dames zijn nu als vierde geplaatst in de ETTU Cup en hebben een bye tot en met de derde ronde. De Limburgse equipespeeltnaast internationals Li Jiao en Li Jiemet de uit Hong Kong afkomstige Lau Sui Fei en de Chinese Jie Ting.

Programma 1e ronde ETTU Cup dames (9/10 oktober)

Groep 7 (Hoogerheide)
zat 09 okt (19:00): Hotak'68 - DT Nidderkäerjeng (Lux) zon 10 okt (10:00): Hotak'68 - Zeus Quartu Sant Elena (Ita)

Li-Ning/Infinity Heerlen (4e geplaatst) heeft een bye tot en met de derde ronde (26, 27 of 28 november)

Programma 2e ronde ETTU Cup heren (25/26 september)

Groep 1 (Cartagena, Spa)
zat 09 okt (14:00): Wijzenbeek/Westa - Stella Sport Romagne (Fra) zat 09 okt (19:00): Wijzenbeek/Westa - UCAM Cartagena (Spa) zon 10 okt (10:00): Wijzenbeek/Westa - Istanbul BB (Tur)

Groep 3 (Borges, Spa)
zat 09 okt (14:00): AA-Drink/FvT - Olimpia-Unia Grudziadz (Pol) zat 09 okt (19:00): AA-Drink/FvT - CTT Borges (Spa) zon 10 okt (10:00): AA-Drink/FvT - Ironi GC (Isr)

NTTB/HH