Gemeente Zwolle

MuzikAalandenfestival dankzij wijkbudgetten

Het MuzikAalandenfestival brengt zaterdag 9 oktober 2010 muzikale talenten uit de Aa-landen bijeen in Wijkcentrum De Bolder aan De Dobbe in Zwolle. Initiatiefnemers zijn de wijkbewoners Ank Pot en Mieke Groenewegen. Ze ontvingen voor de uitvoering van hun idee 9.999 euro uit de wijkbudgetten.

Vanaf 13.30 uur valt er de hele middag en avond te genieten van een veelheid aan muzikale stijlen op het MuzikAalandenfestival. Daarnaast worden er dansworkshops gehouden en is er een kunstexpositie van het Meander College.

Het was volgens de initiatiefnemers onbegonnen werk om alle bands en musici uit de wijk te benaderen, daarvoor zijn het er namelijk te veel. Daarom is er een selectie gemaakt die gebaseerd is op zoveel mogelijk variatie in muziekstijlen.

Almost Acoustic

Zo staan er in het doorlopende dag- en avondprogramma optredens gepland van onder meer de Meander Big band, Almost Acoustic, MDMA, Lenca da Costa Gomez, en the Neighbours Blues band.

Het publiek wordt als het ware meegenomen in een maalstroom van stijlen en werelden. Deze sentimental journey voert de bezoekers mee naar Parijs en Chicago en ten slotte naar ons eigen Holland. Een reis door de tijd ook, vanaf de zeventiende eeuw, via de jaren zeventig, naar hedendaagse rap.

* Meer informatie: muzikaalanden.nl.