Gemeente Lingewaard


9 oktober 2010: Vrijwilligersmarkt Lingewaard

De Stichting Welzijn Lingewaard (SWL) organiseert in samenwerking met het Dominicanenklooster in Huissen op zaterdag 9 oktober de eerste vrijwilligersmarkt in Lingewaard.

Met deze markt wil de SWL het vrijwilligerswerk in de gemeente promoten en bij de inwoners in de gemeente Lingewaard onder de aandacht brengen. Vrijwilligers zijn onmisbaar bij veel activiteiten in de gemeente en nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom en nodig.

Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk of wilt u zich oriënteren op de mogelijkheden in Lingewaard dan is deze markt bij uitstek geschikt om te bezoeken. Tijdens de vrijwilligersmarkt zal burgemeester Harry de Vries officieel de digitale vacaturebank voor vrijwilligers openen.

27 Maatschappelijke organisaties hebben zich aangemeld voor een presentatie op de markt. Ze laten iets zien over hun werk en de deelnemende organisaties zoeken vrijwilligers voor diverse werkzaamheden.
De vrijwilligersmarkt is bestemd voor jong en oud, dus ook voor leerlingen in het middelbaar onderwijs. Deze leerlingen moeten immers, met ingang van het nieuwe schooljaar, afhankelijk van hun opleiding, tussen de 42 en 72 uur vrijwilligerswerk doen in het kader van de Maatschappelijke Stage.

Naast presentaties van de organisaties, zijn er de hele middag diverse activiteiten voor alle leeftijden zoals een klimwand, muziek en rap, een beautysalon, een lezing en diverse interessante workshops.

De vrijwilligersmarkt in het Dominicanenklooster aan de Stadsdam 1 te Huissen begint om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De toegang is, ook voor alle activiteiten, gratis. Komt u gerust een kijkje nemen. U bent van harte welkom. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de SWL tel: (0481) 45 46 06 of kijk op www.swlingewaard.nl