Diergaarde Blijdorp


---

Shark Week 9 oktober tot en met 17 oktober
29-09-2010
Tijdens European Shark Week ESW) worden jaarlijks verspreid door heel Europa evenementen georganiseerd. Het doel is om aandacht te vragen voor de bedreigingen van haaien en mensen te inspireren deze kwetsbare dieren te beschermen. Net zoals voorgaande jaren werkt het Oceanium actief mee om van de European Shark Week in Nederland een succes te maken. In het Oceanium zijn maar liefst tien verschillende soorten haaien te bewonderen. Tijdens Shark Week zijn in het Oceanium allerlei activiteiten te doen...

Zo kun je meekijken bij het voeren van de haaien in het publiekslab via een live-verbinding, een filmvertoning van "Gimme a Hug" (over tonische immobiliteit bij haaien), lezingen van onderwaterfotograaf Peter Verhoog. Op zondagen zijn er extra activiteiten voor kinderen. Zo kunnen zij o.a. glittertatoeages laten zetten, een haaienspeurtocht volgen en zich laten schminken. Ook kunnen bezoekers een petitie ondertekenen om het EU verbod op ontvinnen te verscherpen. Ontvinnen is het afsnijden van de vinnen van de haai waarna het karkas overboord wordt gegooid.

In SharkWeek kun je bovendien alvast een voorproefje krijgen van de nieuwe haaiencam in het publiekslab (die later deze maand via de site live zal gaan). De haaien worden drie keer per week gevoerd en op die dagen kunnen bezoekers in het publiekslab live getuige zijn van dit bijzondere schouwspel. Op vaste tijden vertelt een deskundige alles over deze voedersessies.