Gemeente Breda

Breda 'Gezonde Stadâ - gezonde keuze is gemakkelijkste keuze


Op zaterdag 9 oktober vindt in het Prisma Van Cooth College aan de Biesdonkweg van 12.00 tot 17.00 uur de âFit en Fun-middagâ plaats.

Doel is om bij kinderen en ook hun ouders in Hoge Vucht, Doornbos en Linie op aantrekkelijke wijze een gezonde leefstijl onder de aandacht te brengen. De manifestatie is onderdeel van de campagne âGezonde Stadâ

Kinderquiz
Voor kinderen van groepen 7 en 8 van een zestal basisscholen wordt een âGezonde Quizâ georganiseerd. De finale vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur. De winnaar ontvangt een prijs uit handen van wethouder Saskia Boelema.

Jong en oud
De âFit en Fun-middagâ bestaat verder uit een uitgebreide informatiemarkt met als thema âGezondheid is goedkoop en gemakkelijkâ. Zo kunnen ouderen er speciale fittesten laten uitvoeren en zijn er diverse dansdemonstraties en een demonstratie van buiten-fitness toestellen.

Voor kinderen is er een speciale kinderdisco en een kinderkookcafé. Diverse Wellness- en Healthclubs presenteren zich en er zijn workshop over goedkoop en gemakkelijk gezond eten.

Het volledige programma van de âFit en Fun-middagâ is te vinden op: www.breda.nl/gezondestad.

Vrije keuze
Wethouder Saskia Boelema: âMet de campagne âGezonde Stadâ willen we de inwoners van Breda stimuleren een gezonde keuze te maken. Het streven is dat mensen de meest gezonde keuze ook als de gemakkelijkste keuze gaan ervaren. We zoeken nadrukkelijk de samenwerking met zowel burgers als organisaties en instellingen die werkzaam zijn op het brede terrein van volksgezondheidâ.

Partners
Gemeente Breda organiseert de âFit en Fun-middagâ samen met GGD West Brabant, Surplus Welzijn, Breda Actief, GGZ , WIJ, Vrouwenstudio Geeren Noord en verschillende organisaties die werkzaam zijn in Hoge Vucht, Doornbos en Linie.

Breda, 7 oktober 2010