Gemeente Spijkenisse


Paddenstoelen centraal in Milieu Huis

07 oktober 2010

Milieu-Huis

Van vrijdag 09 oktober 2010 is in het Milieu Huis de tentoonstelling "Zwammen: langdradig?" te zien.

Deze tentoonstelling laat alles zien over de bouw van zwammen, welke plaats ze hebben in de rangorde van de levende wezens en hoe en waarvan ze leven. Wethouder Kees Dijkman opent samen met leerlingen van basisschool De Nachtegaal om 9.00 uur de tentoonstelling. Chefkok Ronald Kleijburg van restaurant 't Ganzengors maakt daarna met de kinderen en de wethouder een echte paddenstoelensoep.

In de herfst komen overal in het bos paddenstoelen te voorschijn, in alle mogelijke kleuren, met de meest uiteenlopende geuren, keihard en droog of juist taai en slijmerig. Sommige maken deel uit van een maaltijd terwijl andere in het recept staan voor een dodelijk gifmengsel.

Over paddenstoelen is heel wat te vertellen. Wie wist dat de paddenstoel eigenlijk maar een vruchtlichaam is van een organisme dat opgebouwd is uit een kluwen van draden? Dat organisme, de zwam, kan enorme afmetingen krijgen, terwijl de draden zelf fijn genoeg zijn om in de sapstroom van een boom binnen te dringen.

Op de tentoonstelling zijn replica's van 35 paddenstoelen te zien. Ook is er een fototentoonstelling van fotoclub Door de lens. Er zijn ook paddenstoelenkweeksets en veldgidsen te koop in het Milieu Huis.

De tentoonstelling loopt van vrijdag 09 oktober 2010 tot en met vrijdag 10 december 2010.

Externe links


* Milieu-Huis [Let op! De website www.milieu-huis.nl opent in een nieuw venster]