Woonstad Rotterdam


08-10-2010

Ruim 100 woningen open tijdens Open Huizen dag

Woonstad Rotterdam stelt tijdens de Open Huizen Dag op 9 oktober aanstaande meer dan honderd woningen open.

Woningzoekenden kunnen zo in enkele uren uitgebreid en vrijblijvend verschillende woningen bekijken. Woonstad Rotterdam wil met deze actie de breedte van het aanbod laten zien: voor veel verschillende doelgroepen en in alle delen van de stad, en bovendien tegen aantrekkelijke koopvormen.

In de open huizen kunnen belangstellenden tevens uitleg krijgen over alles wat er komt kijken bij de aankoop van een eigen woning. Veel van het woningaanbod is met name interessant voor starters, vanwege de speciale koopvormen die het mogelijk maken zorgeloos en financieel verantwoord een woning te kopen. Het gaat bijvoorbeeld om een korting op de aankoopprijs, de garantie dat Woonstad Rotterdam de woning altijd weer zal terugkopen en zorgt voor het planmatig onderhoud. De corporatie wil hiermee laten zien dat het kopen van een woning helemaal niet duur hoeft te zijn en dus voor een brede groep bereikbaar is.

Woonstad Rotterdam vindt het belangrijk dat bewoners kunnen kiezen tussen kopen of huren. Voor een wijk is het soms beter als er huurders en kopers wonen. De opbrengsten van de verkopen investeert Woonstad Rotterdam weer 100% in renovatie, nieuwbouw en herstructurering van de stad. Afgelopen jaar startte de campagne `Woonstad Rotterdam brengt je koophuis wel hééél dichtbij'. Een van de doelen van deze campagne is meer bekendheid als woningverkoper te genereren en, met name, starters op de woningmarkt attent te maken op de aantrekkelijke kanten van het kopen van een eigen huis.

De Open huizen dag vindt plaats op 9 oktober 2010, tussen 11.00 en 14.00 uur. Klik hier voor de deelnemende woningen.