Gemeente Borsele

Eerste Zeeuwse Week van de Veiligheid

Dit jaar wordt van 9 tot en met 16 oktober voor het eerst de Zeeuwse Week van de Veiligheid georganiseerd. Het thema van deze week is: 'Samenwerking maakt de Zeeuwse veiligheid krachtig!' Het doel van deze week is onder andere de overheid, medewerkers van hulpdiensten en vooral burgers te betrekken bij wisselende thema's op het gebied van sociale en fysieke veiligheid. Er worden in deze week activiteiten georganiseerd voor verschillende doelgroepen.

Wat doe jij bij brand?

Met de vraag `Wat doe JIJ bij brand?' zal de brandweer in Zeeland de burgers en bezoekers in Zeeland wakker schudden. De brandweer doet dit in deze week, omdat deze week door Politie Zeeland en Veiligheidsregio Zeeland is uitgeroepen tot Zeeuwse Week van de Veiligheid. Preventieteams van de brandweer bezoeken met een informatiestand maar liefst 27 weekmarkten verspreid over Zeeland.

De preventieteams zullen bezoekers van de weekmarkten aanspreken met de vraag: "Wat doe jij bij brand?" Daarnaast geven ze tips hoe je je huis brandveilig kunt maken, waar je het beste rookmelders kunt plaatsen en leggen ze uit wat je moet doen als er toch brand uitbreekt. Op een aantal weekmarkten wordt de brandweer vergezeld door de politie.

Hieronder is te zien wanneer de preventieteams op welke weekmarkt in Borsele aanwezig zijn:

* Donderdag 14 oktober: Heinkenszand 08.30 - 12.00 uur
* Vrijdag 15 oktober: 's Gravenpolder 08.30 - 12.00 uur

Organisatie

De Week van de Veiligheid is een initiatief van Veiligheidsregio Zeeland, Politie Zeeland, Brandweer Zeeland en GHOR Zeeland. Kijkt u voor meer informatie op de website www.vrzeeland.nl/veiligheidsweek .