47.000 Woningen te bezichtigen op NVM Open Hu izen Dag van 9 oktober

08/10/2010 14:13

NVM

Maar liefst 47.000 te woningen zijn morgen zaterdag 9 oktober 2010 vrijblijvend te bezichtigen tijdens de NVM Open Huizen Dag. Op deze dag kan iedereen een kijkje nemen bij te koop staande woningen, zonder afspraak of verplichtingen.

Er staat op dit moment een recordaantal woningen te koop in Nederland voor een aantrekkelijke prijs. Zo'n 47.000 te koop staande woningen openen zaterdag 9 oktober tussen 11.00 uur en 15.00 uur hun deuren tijdens de NVM Open Huizen Dag.

Geïnteresseerden kunnen eenvoudig thuis een route uitstippelen om vervolgens op hun gemak een aantal huizen te bekijken, de sfeer te proeven en prijzen te vergelijken. Een persoonlijke bezichtiging geeft een betrouwbaarder beeld dan alleen oriënteren via internet. Kijk op de website www.funda.nl voor de deelnemende huizen en eventuele afwijkende bezichtigingstijden.

Uit een onlangs gehouden onderzoek bleek dat woningen die bezichtigd worden op de NVM Open Huizen Dag, sneller worden verkocht. De vorige NVM Open Huizen Dag in maart van dit jaar trok naar schatting circa 135.000 bezoekers. Gemiddeld kreeg een woning circa 3,5 bezoekers.

De doorstroming op de woningmarkt verloopt op dit moment stroef", aldus NVM-woordvoerder Roeland Kimman. "Huizenverkopers hebben te maken met langere verkooptijden, maar voor huizenkopers zijn de marktomstandigheden gunstig omdat de betaalbaarheid sterk is verbeterd. De hypotheekrente is laag en er is ruime keuze in huizenaanbod. Er kan onderhandelt worden. Dat betekent dat nu het moment daar is om een aantrekkelijk geprijsd huis te kopen. Zeker ook voor starters of mensen die nog huren, is een eigen huis een goede investering. Wie slim is, grijpt nu zijn kans."

Voor consumenten die willen verhuizen maar bang zijn dat zij hun huidige woning niet kwijtraken, zijn er diverse mogelijkheden, zoals de NVM No Risk-clausule, die het risico van dubbel huizenbezit uitsluit. Daarmee kan de aankoop van de nieuwe woning worden ontbonden als de verkoop van de huidige woning onverhoopt te lang duurt.

Woningzoekenden kunnen tijdens de NVM Open Huizen Dag zonder afspraak een kijkje van binnen nemen in één of meerdere huizen van hun voorkeur. Mocht een bezoeker interesse hebben in een woning, of gewoon meer willen weten, kan hij of zij altijd contact opnemen met de betreffende NVM-makelaar. Deze geeft graag antwoord op de vragen.

Wie interesse heeft in een woning, wordt geadviseerd om een NVM-aankoopmakelaar in te schakelen. Deze geeft deskundig advies, onderhandelt met de verkopende partij en biedt bij de aankoop van het begin tot het eind professionele begeleiding.

De NVM Open Huizen dag wordt twee keer per jaar georganiseerd. Voor meer informatie kijk op www.funda.nl, of neem contact op met de NVM-makelaar in de buurt (www.nvm.nl).

Veel NVM-huizen zijn dit keer extra versierd met speciale NVM Open Huizen Dag vlaggen. Het best versierde huis is te vinden aan de Meeuwstraat 16 in Ten Boer van Beks Makelaardij, waar een speciaal "Open Huis" kinderhuis is aangebracht. Deze woning is door een jury als winnaar gekozen van een door de NVM georganiseerde fotowedstrijd.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.nvm.nl