Provincie Utrecht

Commissaris van de Koningin opent gezondheidscentrum Abrona

De commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, de heer R.C. Robbertsen, opent op zaterdag 9 oktober het nieuwe gezondheidscentrum van Abrona. Het gezondheidscentrum maakt deel uit van de bijzondere wijk die wordt gebouwd op het Abrona- instellingsterrein Sterrenberg. In deze nieuwe wijk wonen in de nabije toekomst mensen mét en zonder een verstandelijke beperking.

De commissaris was drie jaar geleden ook aanwezig bij de aftrap van het project Sterrenberg. Het gezondheidscentrum en 24 appartementen voor cliënten van Abrona zijn nu als eerste gerealiseerd. De komende jaren komen er nog tachtig woningen bij voor 264 mensen die zorg nodig hebben. Tegelijkertijd worden er op het terrein vierhonderd reguliere woningen gebouwd. Daarmee wordt het mogelijk dat gewone mensen in dezelfde buurt wonen als mensen met een beperking.

In het Gezondheidscentrum Abrona worden alle medische en paramedische diensten van Abrona, waaronder de Polikliniek, vanuit één centraal punt aangeboden. Verschillende specialisten zoals artsen voor verstandelijk gehandicapten, een tandarts en logopedisten bieden er specialistische zorg aan de cliënten van Abrona, mensen met een verstandelijke beperking. Op de bovenverdieping van het gebouw zijn 24 appartementen waarin oudere cliënten van Abrona gaan wonen.

Het project Sterrenberg is onderdeel van het programma Hart van de Heuvelrug, waarin de provincie met zestien partners werkt aan een integrale aanpak van het gebied. Voor meer informatie over het programma: http://www.hartvandeheuvelrug.nl/.