BNN

PERSBERICHT - Hilversum, 22 september 2010
LELLEBELLE BIJ BNN

Credits: Pupkin Film - Bas Losekoot

EEN FILM OVER MUZIEK, PASSIE EN SEKS

Een film over én met seks. Lellebelle vertelt het verhaal van het meisje Belle dat haar muzikale passie najaagt. Ze verhuist van het dorp waar ze is opgegroeid naar de grote stad om haar dromen waar te maken. Op het conservatorium ontdekt Belle (gespeeld door Anna Raadsveld) met vallen en opstaan haar seksuele verlangens. Is haar oorlelletje de sleutel tot seksueel en muzikaal succes? Lellebelle is zaterdag 9 oktober van 22.00 tot 23.30 uur te zien bij BNN op 3. Perquisite is één van de artiesten die speciaal voor deze film muziek schreef. Meer info, de track van Perquisite en de trailer zijn te vinden op lellebelle.bnn.nl.

De 19-jarige violiste Belle woont in een klein dorp. Iedereen om haar heen lijkt geobsedeerd door seks: haar vriendje, haar zus en vooral haar moeder. Belle zelf is alleen geïnteresseerd in haar vioolspel. Het is haar diepste wens om te studeren aan het conservatorium, maar haar passieloze speeltechniek zit haar in de weg. Ze besluit het dorp waar ze woont te verlaten en toch haar droom na te jagen. In de stad wordt Belle al snel geconfronteerd met haar eigen seksuele gevoelens. Als ze er achter komt dat ze een overgevoelig oorlelletje heeft dat haar in opperste staat van extase brengt, komt de vurige muzikant in haar naar boven. Belle begrijpt dat ze zonder seksuele opwinding nooit door de audities zal komen en stort zich daarom in een avontuur vol muziek, passie en seks.

De hoofdrolspelers zijn Anna Raadsveld (Timboektoe), Benja Bruijning (De grot), Tom van Landuyt (Nadine), Charlie Chan Dagelet (Happy End), Renée Fokker (Blind Date) en Joost Bolt (De Punt). Mischa Kamp (Het paard van Sinterklaas en De Fuik) is de regisseur. Het scenario werd geschreven door Tamara Monzon en Jacqueline Epskamp (Loverboy). De Telefilm is een gezamenlijke productie van Pupkin Film en BNN. Onder meer Perquisite, David Dramm, The Soldiers en Het Paleis van Boem werkten mee aan de soundtrack van de film. Lellebelle draait vrijdag 24 en maandag 27 september op het Utrechts Filmfestival. Kijk voor meer info filmfestival.nl/nl/films/lellebelle


----------