Ingezonden persbericht



---



Persbericht

Hoenderloo, 28 september 2010

Wandelen en hardlopen op De Hoge Veluwe


. 9 en 10 oktober Hoge Veluwe Loopweekend

. Beweegmarkt: dé plek waar iedereen zich kan vermaken
. Voorinschrijven Hoge Veluwe Loop mogelijk tot en met 1 oktober

HOENDERLOO - Op 9 en 10 oktober aanstaande vindt het Hoge Veluwe Loopweekend plaats in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Wandelen en hardlopen staan centraal tijdens dit weekend. De routes lopen dwars door de bossen, over de uitgestrekte heidevelden en voor de wandelaars zelfs door de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum! Ook aan de kinderen is gedacht: voor hen is er een speciale route uitgezet, namelijk de Moeffie Mijl.

De Hoge Veluwe Wandeltocht
Op zaterdag 9 oktober trappen de wandelaars het Hoge Veluwe Loopweekend af. Zij kunnen genieten van afwisselende routes van 5, 10 en 20 kilometer door de uitgestrekte natuur van het Park en langs de verfijnde kunst van de Beeldentuin. Natuurgidsen vertellen de deelnemers onderweg over het veelzijdige landschap van zandverstuivingen, bossen en heidevelden. De wandelroutes zijn ook voor nordic- en powerwalkers geschikt. Wandelaars kunnen al vanaf 08:00 uur De Hoge Veluwe op en dat is uniek, omdat het Park in oktober pas om 09:00 uur opengaat. Speciaal voor de Hoge Veluwe Wandeltocht wordt daar dus een uitzondering voor gemaakt.

De Hoge Veluwe Loop
Op zondag 10 oktober is het de beurt aan de hardlopers en joggers. Tijdens de 6e editie van De Hoge Veluwe Loop kunnen deelnemers kiezen uit routes van 5 en 10 kilometer of een Halve Marathon. De routes lopen vrijwel helemaal over verharde wegen en zijn nagenoeg vlak. Echter, een deel van de 5 en 10 kilometer gaat over een bospad. De Halve Marathon is KNAU gecertificeerd. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen op 10 oktober deelnemen aan de Moeffie Mijl. Deze route is 1,6 kilometer lang en is opgedeeld in drie verschillende leeftijdscategorieën. De route is uitgezet rondom het Jachthuis Sint Hubertus.

Beweegmarkt
Een uniek onderdeel van De Hoge Veluwe Loop is de Beweegmarkt, toegankelijk voor zowel bezoekers als lopers. Na het lopen ontspannen met een massage of tijdens de loop genieten van muziek en theater, alles is mogelijk. Voor kinderen is er een speciaal programma met activiteiten en leuke workshops. Perfecte catering maakt de dag compleet. De Beweegmarkt is dé plek waar iedereen zich kan vermaken tijdens De Hoge Veluwe Loop.

Kosten en inschrijving
Wandelaars betalen E 7,50 p.p. (entree Park) en dienen zich tussen 08:00 - 12:00 uur in te schrijven bij het Bezoekerscentrum voor deelname aan De Hoge Veluwe Wandeltocht. Deelnemers aan De Hoge Veluwe Loop betalen prijzen variërend van E 11,00 tot E 14,00 bij inschrijving vooraf. Let op: voorinschrijven is mogelijk tot en met 1 oktober. Bij inschrijven op de dag zelf gelden hogere tarieven. Voor meer informatie en direct inschrijven kijk op www.hogeveluweloop.nl.