Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 30 september 2010

Bomen over bomen op het landgoed Leyduin
Ook voor kinderen is dit een leuke excursie

Op zaterdag 9 oktober gaat boswachter Jeroen Engelhart van Landschap Noord-Holland van14.00-15.30 uur op stap om bijzondere bomen op het landgoed Leyduin te laten zien.

Heeft u wel eens gehoord van de tulpenboom of de ginkgo? De boswachter laat u deze soorten zien tijdens deze excursie. De eigenaren van het landgoed in de buurt van Heemstede hebben vroeger veel bijzondere soorten aangeplant. Bijvoorbeeld de vleugelnoot die inmiddels meer dan 200 jaar oud is. Ook meer algemene soorten als beuk en eik zijn de moeite waard; dat zijn dikwijls indrukwekkende woudreuzen. Voor veel dieren zijn bomen erg belangrijk, zoals enkele soorten vleermuizen die in holtes een winterslaap houden. Een echte winterslaper kun je de eekhoorn niet noemen. Toch slaapt hij het grootste deel van de winter lekker opgerold in een bolvormig nest, dat hij maakt in de oksel van een tak.

Zin om mee te gaan? Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel.088-0064455. De kosten bedragen ¤ 6,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland betalen ¤ 3,50 en kinnderen tot 12 jaar ¤ 2,50. > We verzamelen op het parkeerterrein van Leyduin bij het informatiecentrum 'de Kakelye' aan de Manpadslaan 1 op de grens van Heemstede en Vogelenzang. Het ligt 2 km ten zuiden van NS station Heemstede/Aerdenhout, aan de westzijde van de Leidsevaart. Wij raden u af uw navigatiesysteem te gebruiken. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl Op het landgoed Leyduin groeien indrukwekkende bomen. Foto Johan Stuart.
Noot voor redacties



Landschap Noord-Holland