Ingezonden persbericht


Hilversum, woensdag 6 oktober 2010

PRINSES MÁXIMA OPVALLENDE VERSCHIJNING BIJ EDISONS

Blauw Bloed, zaterdag 9 oktober om 19.30 uur op Nederland 2

In de komende uitzending van Blauw Bloed onder andere aandacht voor prinses Máxima, die op zondag eregast was bij de 50ste editie van de Edisons. De prinses was een opvallende verschijning in een strakke, leren jurk met bijpassende schoenen. De prijswinnaars stonden dan ook in de rij om met prinses Máxima op de foto te gaan. Kijk voor meer informatie op www.eo.nl/blauwbloed.

Ook gaat Blauw Bloed in op het afgelaste staatsbezoek van de Indonesische president Yudhoyono, dat deze week zou plaatsvinden. Eén dag voor aankomst werd het bezoek geannuleerd, en dat kan grote gevolgen hebben voor de betrekkingen tussen Indonesië en Nederland.

Verder aandacht voor prinses Margriet, die op Schiphol zieke en gehandicapte vakantiegangers ging uitzwaaien. De prinses, die al jaren vice-voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis is, vindt het erg belangrijk dat ook zieken en gehandicapten de kans krijgen om van een vakantie te genieten.

En aanstaande zaterdag vindt het jaarlijkse congres van de Bond van Oranjeverenigingen plaats in Katwijk. Hoofdspreker op het congres is cultuurhistoricus professor Herman Pleij. In de studio van Blauw Bloed komt Pleij uitleg geven over het thema van het congres: 'Ons Koningshuis: een bindende factor binnen de (Nederlandse) samenleving'.

Blauw Bloed bezocht verder de set van de nieuwe miniserie 'De 7 dagen van Den Uyl', waarin het verhaal wordt verteld van de spraakmakende Lockheed-affaire vanuit het perspectief van de toenmalige premier Joop den Uyl. De serie is vanaf 10 oktober te zien bij de VARA. Blauw Bloed sprak onder andere met de acteurs die prins Bernhard en prinses Beatrix in deze serie vertolken.

Daarnaast aandacht voor de Belgische prins Laurent en prinses Claire die op modegebied toch wel opvallend te noemen zijn. Het stel wordt regelmatig gespot in aparte outfits. Tijd om de kledingkast van dit stel eens nader te bekijken.

Tot slot komt in Blauw Bloed de serie 'Amsterdam en de Oranjes' aan bod. In de serie fietsen historica Reinildis van Ditzhuyzen en erfgoeddeskundige Korneel Aschman deze keer langs Museum Van Loon aan de Keizersgracht. Het museum heeft opmerkelijk veel 'koninklijke connecties'. En welke film bekeek koningin Wilhelmina in bioscoop Kriterion? In Blauw Bloed hoort u het antwoord.

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland in Blauw Bloed om 19.30 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel.


---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht