Politie Zeeland


---

1788-2010 Controle op drugstoerisme in Breskens
Vrijdag werd tussen 17.00 en 20.30 uur controle op het drugstoerisme gehouden op het Veerplein in Breskens.
De controle was gericht op de 'drugstoeristen' die van het voetveer uit Vlissingen kwamen. Er werden vier personen aangehouden die in het bezit waren van hennep en hasj; het betreffen twee 21-jarige mannen uit Hondschoote (B), een 28-jarige man uit Nieuwpoort (B) en een 21-jarige man uit Duinkerke (F). Ze kregen allemaal een bekeuring en de drugs, in totaal 3 gram hajs en 42,5 gram hennep, werden in beslag genomen.

1789-2010 Gewonden bij eenzijdig verkeersongeval in Middelburg
Op de Kanaalweg in Middelburg vond vrijdag kort voor middernacht een eenzijdig verkeersongeval plaats.
De automobilist, een 18-jarige Middelburger, verloor de macht over zijn stuur en kwam in botsing met een stalen wegwijzer en met de muur van het gemeentehuis. Zowel de bestuurder als vier inzittenden, drie meisjes van 16 en 19 jaar uit de gemeente Midelburg en een man waarvan de gegevens niet bekend zijn, liepen onbekend letsel op. Ze zijn allemaal naar het ziekenhuis gebracht.

1790-2010 Rijden onder invloed, Zoutelande
Zaterdag omstreeks 04.30 uur werd op de Bosweg in Zoutelande het rijbewijs in beslag genomen van een 21-jarige Vlissinger die veel teveel had gedronken.
De man, een beginnend bestuurder, had bijna 3x de toegestane alcohollimiet overschreden.

1791-2010 Rijden onder invloed, Hulst
In Hulst werden zaterdag tussen middernacht en 02.30 uur twee rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die teveel alcohol gedronken hadden.

Op de Stationsweg werd rond middernacht een 20-jarige vrouw uit de gemeente Hulst betrapt.
Zij had, als beginnend bestuurster, bijna 2x teveel alcohol gedronken.

In de Vestdijkstraat liep om 02.15 uur een 44-jarige man uit Dendermonde (B) tegen de lamp.
Hij had bijna 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.

1792-2010 Bromfietser onder invloed in Vlissingen
In de Walstraat in Vlissingen, een voetgangersgebied, werd vrijdagavond een 49-jarige Vlissinger betrapt op rijden onder invloed.
De man reed, met een duopassagier, al slingerend op een bromfiets door de Walstraat. Een blaastest wees uit dat de man bijna 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken en dat kostte hem zijn rijbewijs.