Gemeente Haaksbergen


Nieuws

Collegeprogramma
09-10-2010 Collegeprogramma

In economisch lastige tijden is soberheid gepast en is een beleidsarme periode het uitgangspunt. Dat betekent meer eigen verantwoordelijkheid bij inwoners, meer samenwerking met omliggende gemeenten, ondernemers en maatschappelijke organisaties en inkrimping van de ambtelijke organisatie door zaken efficiënter te organiseren. Met die realistische blik wil het college van B&W de komende bestuursperiode zijn doelstellingen bereiken. Dat staat in het collegeprogramma 2010-2014 dat op vrijdag 8 oktober werd gepresenteerd. Het collegeprogramma is een verdere uitwerking van het coalitieakkoord dat in het afgelopen voorjaar werd gesloten tussen CDA, VVD en GGH bij de vorming van het nieuwe college.

Het huidige college ziet voor de gemeente steeds meer een rol weggelegd als regisseur, die vooral faciliteert en stimuleert. Dat betekent dat de eigen verantwoordelijkheid van inwoners meer dan voorheen belangrijk is. Ondanks de komende bezuinigingen wil dit college proberen zoveel mogelijk voorzieningen te behouden. Maatschappelijk verantwoord bezuinigen is het devies. Zuinig zijn betekent ook dat er zaken anders en efficiënter georganiseerd gaan worden. Het college wil dat niet alleen doen, maar samen met anderen, als zelfstandige gemeente. Verdere inkrimping van de ambtelijke organisatie gaat gepaard met keuzes voor wat de gemeente wel en niet meer gaat doen.

Het collegeprogramma 2010-2014 toont in zes hoofdstukken hoe het college de komende periode te werk gaat op het gebied van ruimte, samenleving, veiligheid, economie, rol van de gemeente en financiën. Met de uitvoering van dit collegeprogramma wil het huidige college van B&W ervoor zorgen dat Haaksbergen in deze economisch zware tijden het hoofd boven water kan houden, waarbij de maatschappelijke samenhang behouden blijft. Daarnaast wil het Haaksbergse college de komende periode extra investeren in het versterken van het vertrouwen van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Burgemeester en wethouders willen die groepen vroegtijdig bij ontwikkelingen betrekken. Daarbij vinden zij goede contacten en openheid onmisbaar.

Lees hier het volledige collegeprogramma. (pdf | 83 kB)