Politie Gelderland-Zuid

Dronken bestuurder veroorzaakt aanrijding

Wijchen, 09-10-2010 o Vrijdagavond rond 23.30 uur werd een ongeval gemeld op de Heumenseweg. Bij deze aanrijding vielen geen gewonden. De bestuurder van de auto bleek na controle gedronken te hebben.

Rond 23.30 uur werden agenten naar de Heumenseweg gestuurd na een melding van een ongeval. Ter hoogte van een woning zagen agenten een auto op de kop liggen. De bestuurder van de auto, een 44-jarige Nijmegenaar, en zijn zoon bleken allebei niets te mankeren. Uit voorzorg kwam de ambulance ter plaatse. De 44-jarige verklaarde dat een auto hem tegemoet was gekomen en dat hij daardoor moest uitwijken naar rechts. Daarbij kwam hij in de berm terecht en sloeg vervolgens over de kop. De auto kwam hierbij in de voortuin van een woning terecht. De voordeur en tuinafrastering van de woning liepen hierdoor schade op. In het kader van de regel botsen is blazen namen agenten een blaastest af. Al snel werd duidelijk dat de 44-jarige vermoedelijk gedronken had. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek. De auto werd inbeslaggenomen voor technisch onderzoek en afgesleept door een bergingsbedrijf.

De ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 650 ugl. Het rijbewijs van de Nijmegenaar werd direct ingevorderd. Ook zijn kentekenrijbewijs werd ingevorderd.

Tweede aanhouding

Rond 00.00 uur meldde een familielid, een 51-jarige Nijmeegse, zich op de plek van het ongeval. De vrouw kwam met hoge snelheid aanrijden en gedroeg zich verbaal erg agressief naar de agenten. Toen de 51-jarige uit haar auto stapte, zagen de agenten dat ze zeer onvast ter been was. Toen ze haar vroegen of ze gedronken had, bekende ze dit. Omdat de vrouw weigerde mee te werken aan een blaastest werd ze aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau blies de vrouw 760 ugl. Hierop werd ook haar rijbewijs ingevorderd.

Zowel de 44-jarige als de 51-jarige hebben een verklaring afgelegd op het politiebureau. De officier van justitie zal bepalen wanneer beiden hun rijbewijs weer terugkrijgen. Proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.

(10)

Laatst gewijzigd 09-10-2010 11:46 | © Regio Gelderland-Zuid |