Politie Drenthe

Zaterdag 9 oktober 2010

Provincie Drenthe, 09-10-2010

Huiselijk geweld
BORGER-ODOORN Agenten hebben vrijdagavond een 44-jarige man uit Borger aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou zijn vrouw hebben bedreigd en mishandeld. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Poging diefstal fiets
ASSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 17-jarige jongen uit Nooitgedacht en een 18-jarige man uit Rolde aangehouden. Ze worden verdacht van poging tot diefstal van een fiets. Een getuige belde de politie. De jongemannen zijn ingesloten voor verhoor. Beiden hebben bekend. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden wegens vernieling

BEILEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19-jarige jongen uit Westerbork aangehouden wegens vernieling van een auto en geweldpleging aan de Kalmoes. De man die onder invloed van alcohol verkeerde, was bij zijn aanhouding erg agressief en beledigend naar de agenten. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden voor vernieling auto

EMMEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 39-jarige man uit Emmen aangehouden aan de Laan van het Kinholt wegens vernieling van een auto. De man is ingesloten voor verhoor.

Proces-verbaal voor te hard rijden
ERICA De politie heeft vrijdagavond een 19-jarige jongen uit Erica bekeurd op de Verlengde Vaart in Erica. De jongeman reed met een snelheid van 83 km/uur (na correctie). Dat betekent dat hij 33 km/uur te hard reed. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed
EMMEN Een 44-jarige man uit Coevorden is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op de Hondsrugweg in Emmen wegens het rijden onder invloed. Hij blies 530 ugl. op het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
EMMEN Een 24-jarige man uit Emmen is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op de Hondsrugweg in Emmen wegens het rijden onder invloed. Hij blies op het bureau 230 ugl. De man kreeg een proces-verbaal.

Auto volledig uitgebrand

HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is een auto, die geparkeerd stond aan het Haagje, volledig uitgebrand. Niemand raakte gewond. De politie doet nader onderzoek.

Politie vordert rijbewijs in van hardrijder

ASSEN - Een motoragent heeft vrijdag een man (leeftijd en woonplaats nog niet bekend) aangehouden wegens het rijden met hoge snelheid op de A28. De bestuurder van een personenauto reed na correctie 175 km/uur. en dat betekent een snelheidsovertreding van 55 km/uur. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.

Man aangehouden wegens wapenbezit

DALEN De politie heeft zaterdagmorgen een 34-jarige man uit Dalen aangehouden wegens wapenbezit. In de woning aan de Burgemeester ten Holteweg werd onder meer een stroomstootwapen en een gaspistool aangetroffen. In een schuur bij de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer 150 planten. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

COEVORDEN De politie heeft vrijdagavond in Coevorden van 580 bestuurders een blaastest afgenomen in het kader van een alcoholcontrole. Vier bestuurders zijn aangehouden wegens het rijden onder invloed. Eén van hen, een 44-jarige bestuurder uit Coevorden, is aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij blies 530 ugl. op de Wethouder J.B. Hemelweg. Tegen hem is verbaal opgemaakt.

Inbraak in nieuwbouwwoningen
BEILEN In twee nieuwbouwwoningen aan het Biggekruid is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Onbekenden hebben onder meer twee cv ketels weggenomen en gereedschap. De eigenaren deden aangifte.

Melding vreemde man
ASSEN - De politie heeft vanuit de Asser wijk Kloosterveen sinds donderdag drie meldingen gekregen van kinderen en ouders die een onbehaaglijk gevoel kregen bij een vreemde man. Er is geen aangifte gedaan en geen duidelijk signalement te geven, aangezien de meldingen inhoudelijk van elkaar verschillen. De politie doet onderzoek naar deze meldingen en is extra alert in de wijk.

Aanhoudingen voor openstaande boetes

COEVORDEN De politie heeft vrijdagmiddag een 43-jarige inwoner uit Coevorden aangehouden. De man had meerdere boetes openstaan ter waarde van bijna 3500 euro.

ASSEN Een 29-jarige inwoner uit Eelde heeft zich vrijdagmiddag in Assen gemeld bij de politie. De man had een vonnis openstaan in verband met eerder gepleegde feiten. De politie heeft de man hierop aangehouden.

BORGER-ODOORN Vrijdagmiddag heeft de politie een 36-jarige man uit Borger-Odoorn aangehouden omdat hij diverse opgelegde straffen open had staan.

ASSEN De politie heeft vrijdagmiddag een 56-jarige inwoner uit Assen op de Groningerstraat aangehouden. De man had diverse diverse boetes openstaan. Hij is overgebracht naar het Regiobureau aan de Balkengracht.

Controle vervoer kinderen

Zuidlaren De politie heeft vrijdagochtend aan de Entinge in Zuidlaren gecontroleerd. De controle richtte zich vooral op de manier waarop kinderen in de auto worden vervoerd. Tegen twee ouders is proces-verbaal opgemaakt omdat ze de kinderen niet op de voorgeschreven wijze vervoerden.

Aanhouding schennispleger

ASSEN De politie heeft vrijdagmiddag aan het Koopmansplein een 45-jarige inwoner uit Assen aangehouden op verdenking van schennispleging. De man wordt er van verdacht afgelopen woensdag zijn geslachtsdeel in het openbaar getoond te hebben bij een winkel aan het Koopmansplein. Een getuige herkende de man en belde de politie. Doet politie doet nader onderzoek.

Vernieling auto

ANNEN De politie heeft vrijdag aan het eind van de middag een 50-jarige inwoner uit Annen aangehouden. De man wordt er van verdacht een steen door de ruit van de auto van zijn ex-vrouw te hebben gegooid bij een bedrijf aan de Havenstraat in Annen. De man wordt nader verhoord door de politie.

Beschonken bestuurder aangehouden

BUNNE De politie heeft vrijdagavond een 65-jarige automobilist uit Peize aan de Burchtweg aangehouden. Bij controle bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 300 ugl. De man ontving een rijverbod van 2 uur en is met een proces-verbaal op zak heengezonden.