Politie Gelderland-Zuid

Twee invorderingen voor alcohol

Nijmegen, Zaltbommel, 09-10-2010 o In de nacht van vrijdag op zaterdag werd in Nijmegen en Zaltbommel het rijbewijs ingevorderd van twee bestuurders nadat bleek dat ze teveel gedronken hadden.

Rond 22.45 uur zagen surveillerende politieagenten in Nijmegen een automobiliste vanaf de IJpenbroekweg de Neerbosschebrug oprijden. Toen ze hierbij de stoeprand raakte besloten agenten haar staande te houden voor een blaastest. Deze gaf een F-indicatie aan, wat doorgaans betekent dat iemand fors teveel gedronken heeft. De vrouw, van 38 jaar uit Nijmegen, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De ademanalyse gaf een uitslag van 1035 ugl. Omdat de invorderingsgrens ligt op 570 ugl werd het rijbewijs van de Nijmeegse meteen ingevorderd. Ze is na verhoor, met een proces-verbaal en een rijverbod op zak, heengezonden. De officier van justitie zal bepalen wanneer de vrouw haar rijbewijs terugkrijgt.

Zaltbommel

Rond 05.30 uur controleerden agenten op de Steenweg in Zaltbommel een 33-jarige automobilist uit deze plaats. Ook deze keer gaf de blaastest een F aan. Op het politiebureau blies de 33-jarige 810 ugl. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur voor het besturen van alle gemotoriseerde voertuigen. Proces-verbaal tegen de man is opgemaakt.

(10)

Laatst gewijzigd 09-10-2010 11:56 | © Regio Gelderland-Zuid |