Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Agressieve winkeldief aangehouden | |
Op vrijdagmorgen 8 oktober heeft de politie een 41-jarige Apeldoorner verhoord over een winkeldiefstal. De man werd agressief toen een winkelmedewerkster hem aansprak omdat hij drank had weggenomen bij de supermarkt aan het Kanaal Noord in Apeldoorn.


De winkelmedewerkster zag de diefstal waarop zij de man aansprak. Een collega alarmeerde de politie. De Apeldoorner gedroeg zich vervolgens dreigend ten opzichte van de medewerkster. Agenten kwamen snel ter plaatse en konden de man aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten.


2010148874

|     |Apeldoorn - Automobilist rijdt door na aanrijding         |

Op vrijdagavond 8 oktober heeft de politie een 49-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden. De man was tegen een fietsster gebotst en is vervolgens doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Agenten hebben de man aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn.


De politie ontving de melding rond 18.15 uur. Een 19-jarige fietsster uit Apeldoorn reed over het fietspad langs de Arnhemseweg in Apeldoorn. Ter hoogte van de Kraaienweg ontstond er een aanrijding met een automobilist die vanuit de Kraaienweg de Arnhemseweg opreed en hierbij de fietsster vermoedelijk over het hoofd zag. De bestuurder reed na de aanrijding door zonder zijn identiteit bekend te maken. De politie werd gealarmeerd en het kenteken was opgeschreven.


De agenten kwamen ter plaatse en stelden een onderzoek in. Op basis van het kenteken konden de agenten na onderzoek achterhalen wie er in de auto gereden had. De 49-jarige Apeldoorner werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man een promillage van 2.2. Dat is ruim vier keer het maximum toegestane promillage. Het rijbewijs van de Apeldoorner is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.


2010149262

|     |Apeldoorn - Snorfietser onder invloed, rijbewijs kwijt    |

In de nacht van vrijdag op zaterdag 9 oktober heeft de politie een 20-jarige bestuurder van een snorscooter aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


De Apeldoorner reed op een snorscooter over de Deventerstraat en werd rond 01.20 uur tijdens een alcoholcontrole staande gehouden. Uit een blaastest op straat bleek dat de man gedronken had. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.7. Dat is ruim acht keer het maximaal toegestane promillage voor beginnend bestuurders. Het rijbewijs van de Apeldoorner is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.


2010149358

|     |Apeldoorn - Duo aangehouden voor winkeldiefstallen        |

Op vrijdagmiddag 8 oktober heeft de politie een 17-jarig meisje uit Doesburg en een 19-jarige jongen uit Elst verhoord over winkeldiefstal. Het duo werd betrapt door winkelpersoneel toen zij een kledingstuk hadden weggenomen bij een kledingwinkel aan de Hoofdstraat in Apeldoorn.


Het winkelpersoneel zag de diefstal en alarmeerde de politie. Agenten kwamen ter plaatse en hebben de jongen en het meisje aangehouden. Zij zijn voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau. Tijdens het onderzoek bleek dat het duo in het bezit was van meerdere kledingstukken die mogelijk van diefstal afkomstig waren. De politie heeft de zaak in onderzoek. Tegen het tweetal wordt proces-verbaal opgemaakt.


2010149169

|     |Apeldoorn - Rijbewijs kwijt                               |

In de nacht van vrijdag op zaterdag 9 oktober heeft de politie een 24-jarige automobilist uit de gemeente Apeldoorn aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


Surveillerende agenten reden rond 04.30 uur op de Vosselmanstraat in Apeldoorn. Zij zagen dat een automobilist vanaf de Vosselmanstraat de Wilhelmina Druckerstraat inreed. Hierbij raakte de bestuurder de rechterberm. De agenten hielden de man staande en onderworpen hem aan een blaastest. Daaruit bleek dat hij gedronken had. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.9. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.


2010149408


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --