Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Eerbeek - Coniferenhagen in brand                         |

In de nacht van vrijdag op zaterdag 9 oktober is er brand ontstaan in een tweetal coniferenhagen in Eerbeek. Eén brand kon door een bewoner geblust worden bij de tweede brand moest de brandweer er aan te pas komen.


De eerste brand ontstond rond 00:15 uur in een coniferenhaag bij een woning aan de Boerhaavelaan in Eerbeek. De brand werd ontdekt door een passant, hij alarmeerde de bewoner. De bewoner heeft de brand zelf geblust.


Rond 01.00 uur ontvingen de brandweer en politie een melding van een brand aan de Rozenstraat in Eerbeek. Bij een woning bleek een coniferenhaag in brand te staan. De brandweer kwam ter plaatse en heeft de brand geblust.


Het is nog niet bekend wat de exacte oorzaak is van de branden. De politie sluit brandstichting niet uit en is een onderzoek gestart.


2010149359 / 2010149357

|     |Zutphen - Mannen aangehouden voor drugsbezit              |

In de nacht van vrijdag op zaterdag 9 oktober heeft de politie een 20-jarige man uit Zeist en een 21-jarige Zutphenaar aangehouden nadat zij in bezit bleken te zijn van harddrugs.


Het tweetal werd rond 04:00 uur aan het Spitaalderkamp in Zutphen tijdens een routinecontrole staande gehouden. Bij de controle bleek dat zij in het bezit waren van harddrugs. Het duo is aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De aangetroffen drugs is in beslag genomen en wordt vernietigd. De politie heeft de zaak in onderzoek.


2010149407


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --