Gemeente Venray


13 april 2010

Kunst en cultuurfestival rond thema voedselproductie

Manifestatie MENU 2010 ook in Venray

In de maand oktober vindt de eerste editie van MENU plaats. Dat is een grote kunstmanifestatie in de aanloop naar de Floriade. In 2010 trekt de manifestatie door Noord Limburg. Kunstenaars, musici, theatermakers uit binnen- en buitenland verzorgen samen met de lokale amateurkunstverenigingen een spectaculair programma rondom het thema voedselproductie. Naast Venlo, Horst aan de Maas, Peel en Maas en Gennep doet het festival ook Venray aan.

Op 9 en 10 oktober is de gemeente Venray gastheer van MENU 2010. Tijdens dit weekend kunnen de bezoekers genieten van voorstellingen, beeldende kunst, film en nog veel meer. Dit alles uitgevoerd door kunstenaars uit binnen- en buitenland. Maar omdat MENU 2010 sterk aan de regio is gekoppeld worden ook lokale kunstenaars en verenigingen uitgenodigd mee te denken over een mogelijke bijdrage aan MENU 2010.

Meedoen

Er zal dus een soort van `voedselfabriek' opgebouwd worden op het mooie vernieuwde Schouwburgplein in Venray. De organisatie wil zoveel mogelijk gebruikmaken van lokale mogelijkheden en mooie of spraakmakende optredens van eigen bodem in de programmering opnemen! Het gaat dan om voorstellingen in zalen en zaaltjes rondom het festivalhart. De organisatie wil ook winkeliers en horecaondernemers vragen een bijdrage te leveren, onder meer door gedurende het festivalweekend in te spelen op het thema `voedselproductie'. In de komende periode wordt de programmering verder uitgewerkt. Geïnteresseerden kunnen verder ook op de hoogte blijven via www.menu2010.nl.

MENU is een tweejaarlijks culturele manifestatie die dit jaar van 1 t/m 31 oktober in alle weekenden zal plaatsvinden in Noord Limburg. Bovendien dient deze eerste editie van de manifestatie als voorloper op Floriade 2012. MENU streeft ernaar om ook na Floriade 2012 een vaste plaats op de culturele agenda te behouden. Bovendien moet de manifestatie leiden tot een blijvende versterking van de culturele infrastructuur in Noord Limburg.

Op maandag 26 april is er van 19.30 - 21.00 uur in het theehuis van Odapark een inloopspreekuur voor de invulling van het programma in Venray. Iedereen die belangstelling en/of ideeën heeft is van harte welkom op deze avond. De avond wordt geleid door de projectorganisatie van MENU en de gemeente.