Crisis dwingt onervaren sollicitanten arbeidsmarkt op


Force-at-Work geeft gratis sollicitatie tips weg in Roermond

ROERMOND, 20100916 -- Door de aanhoudende economische crisis in Nederland bevinden zich in toenemende mate werkzoekenden op de arbeidsmarkt met onvoldoende toegeruste vaardigheden om te solliciteren. Onduidelijke cv's, weinig tot geen vacature analyse, onvoldoende voorbereiding op sollicitatie gesprekken en het niet inzetten van netwerken zijn hier voorbeelden van. Om onervaren sollicitanten de mogelijkheid te bieden om hun carrièrekansen te vergoten organiseert Force-at-Work loopbaancoaching in Roermond workshops. Op zaterdag 9, 23 oktober en 6 november van 10.30 tot 12.30 uur kan iedereen deelnemen aan de gratis workshops bij Basisbibliotheek bibliorura in Roermond.

Mensen die tot nu toe dachten dat hun baan of inkomen niet in gevaar is, beginnen de druk te voelen omdat er nog steeds bedrijven zijn die moeten inkrimpen. De salarissen komen onder druk te staan, de mogelijkheden om te promoveren worden minder en vaak ligt de werkdruk heel hoog. Job-hoppen wordt steeds moeilijker en de zekerheden die men heeft worden liever niet losgelaten. Als men toch overweegt om te solliciteren is dat vaak al lang geleden en is er geen zicht op hoe de arbeidsmarkt op dit moment in elkaar steekt. Het opstellen van een goed nieuw cv, vacatures zoeken en netwerken zijn vaardigheden die niet iedereen beheerst, maar die wel noodzakelijk zijn om op de huidige arbeidsmarkt te slagen. Iets waar een professional veel in kan betekenen. Schroom, onbekendheid en kosten zijn vaak redenen waarom men de weg naar een bedrijf als Force-at-Work niet vindt. Camilla Forsman van Force-at-Work: "Wij komen steeds meer mensen tegen die vastlopen in de eerste sollicitatieronde. Ondanks alle brieven lukt het niet om een uitnodiging voor een gesprek te krijgen. Ze raken het zelfvertrouwen kwijt en houden soms zelfs op met solliciteren. Jammer natuurlijk, de eerste stap is dan natuurlijk een uniek cv waar je trots op bent."
Gaat het dan alleen om een goed cv? Janine Maessen van Force-at-Work: "Alles draait om de eerste indruk, soms is dat je cv maar het kan ook een toevallig gesprek zijn. Het is belangrijk dat je zelf weet waar je goed in bent en wat je wilt. Maar dat is niet genoeg, je moet het ook anderen kort en krachtig duidelijk kunnen maken. 70% van alle banen zijn via via ingevuld voordat de vacature in de krant heeft gestaan, daarom is het belangrijk om je eigen netwerk goed duidelijk te maken wat voor soort baan je zoekt."
De drie workshops "Een cv waar je niet omheen kunt", "Presenteer jezelf en overtuig de ander" en "Netwerken helpt" die Force-at-Work binnenkort verzorgt bij Basisbibliotheek bibliorura in Roermond belichten de drie belangrijkste aspecten van solliciteren. De workshops zijn voor iedereen gratis te bezoeken en zijn afzonderlijk van elkaar te volgen. Het inschrijfformulier vindt u op www.forceatwork.nl





Ingezonden persbericht