Zaandamse studio start eerste workshops en cursussen


Deskundigen helpen amateurs en professionals verder bij Soundwave Studio

ZAANDAM, 20100928 -- De Zaandamse Soundwave Studio start dit seizoen met het geven van workshops en cursussen die ook te boeken zijn als bedrijfsuitje. Hoogtepunten van de komende herfst zijn een workshop Ierse zang (9 oktober), meerstemmig instuderen van Kerstliedjes (17 december) en een workshop Studiotechniek Zang (28 november) door Kayak-zangeres Cindy Oudshoorn.

Bedoeld voor zowel amateurs als professionele zangers en gegevens door professionals die zelf al jaren in het vak zitten. Soundwave kiest als één van de weinige studio's in Nederland voor deze brede aanpak.

Het uitgebreide workshopprogramma 2010-2011 biedt dagworkshops en avondcursussen op gebied van zangtechniek, samenzang, performance, studiotechniek zang en zelfs het overwinnen van onzekerheden en angsten om op het podium te stappen.

Nell Teljeur, één van de eigenaars: "Sinds de start in 2007 hebben we hebben een uitgebreid pakket samengesteld voor de muzikanten. Dat gaat van oefenruimte tot opnames, mixing en mastering, van CD productie tot CD Artwork. Nu vonden we het tijd om een breder publiek aan te spreken, maar ook de meer persoonlijke en individuele mogelijkheden van zowel amateurs als professionals te helpen vergroten. Een workshop gegeven door een (ervarings)deskundige is een enorme oppepper in de goeie richting, of je nu wilt doorbreken als popster, zelfverzekerder in je amateurkoor wilt zingen of een onvergetelijke dag met collega's wilt hebben".

De docenten die de workshops begeleiden zijn allemaal doorgewinterd in hun eigen vakgebied en in staat hun kennis over te brengen aan anderen. Teljeur: "Dat is ook voor bedrijfsuitjes heel belangrijk. Daar tref je immers mensen die helemaal niets weten van zang of muziekmaken en het toch ineens moeten gaan doen. We sluiten dan ook steeds aan bij de kennis en kunde van de deelnemers. Zo behaal je de grootste successen."

Het hele programma voor2010 en 2011 is hier te vinden: www.soundwave-studio.nl/Soundwave/Workshops.html