Gemeente Zwolle

Meedoen en bewegen op VrijUitActiefmarkt

Mensen met een beperking of chronische ziekte kennis laten maken met alle mogelijkheden die er zijn om te sporten en (re)creatief bezig te zijn. Dat is het doel van VrijUitActiefmarkt op zaterdag 9 oktober 2010 in De Vogellanden, centrum voor revalidatie. Aan de Hyacintstraat 66a. Organisaties die mee willen doen, kunnen zich nog aanmelden.

De Vogellanden en Stichting MEE organiseren de markt voor de vijfde keer. De VrijUitActiefmarkt is voor jong en oud de gelegenheid om vrijblijvende diverse sporten, spellen en creatieve activiteiten te proberen. Voor bezoekers zijn informatiestands, demonstraties en workshops. Het aanbod varieert van paardrijden, rolstoelsporten, dansen, gymnastiek, theater en circusworkshop. De gemeente Zwolle verzorgt een sportinstuif.

Deelnemers

Verenigingen en clubs Overijssel, Flevoland en Noord-Veluwe werken met diverse activiteiten en demonstraties aan de VrijUitActiefmarkt mee. In samenwerking met de vereniging van motorisch gehandicapten en hun ouders, BOSK, is de komst van de Classic Express geregeld. Dit is een uitschuifbare vrachtwagen waarin jonge talentvolle muzikanten optreden.

Verder zijn ook DAAD autoaanpassingen en Café Oké, een soos voor licht verstandelijk gehandicapten, op de markt aanwezig.

Meedoen

Organisaties die ook aan de markt willen meedoen kunnen zich aanmelden bij Anniek van Vilsteren, via a.van.vilsteren@vogellanden.nl of (038) 498 11 11 of Tineke Haan van MEE IJsseloevers, via t.haan@meeijsseloevers.nl of (038) 455 46 46.

* Meer informatie: www.vogellanden.nl.