Ingezonden persbericht


Rotterdam, 9 september 2010

PERSBERICHT

2Serve!

Bisdom dankt misdienaars en acolyten met speciale dag

Zaterdag 9 oktober 2010 zijn alle misdienaars en acolieten van het bisdom Rotterdam welkom voor een bijzondere dag in Rijswijk. Bisdom Rotterdam dankt deze jongeren voor hun inzet in de parochies van het bisdom. Het thema van deze dag is 2Serve!, hierin zit het toepasselijke woord 'dienen'.

Een paar honderd kinderen en jongeren worden in Rijswijk verwacht. Het programma begint met muziek en zang van het jongerenkoor Faith uit Oude Wetering. Daarna zijn er activiteiten in diverse workshops. Zo is er een zangworkshop, kunnen de deelnemers zich creatief uitleven rond het thema 2Serve!, en in gesprek gaan met een gevangenispastor. Een pastor die bij het Nederlandse leger werkt vertelt over vredesmissies. Speciaal voor de begeleiders is er een workshop met informatie en concrete ideeën over hoe je misdienaars en acolieten enthousiast en betrokken kunt houden. Bij goed weer kan ieder zich 's middags uitleven in het onderdeel sport en spel.

De dag wordt afgesloten met een Eucharistieviering, waarin mgr. A.H. van Luyn sdb, bisschop van Rotterdam, voorgaat. Alle misdienaars en acolieten nemen de speciale kleding mee ze tijdens kerkelijke vieringen dragen. De kerkbanken zullen op 9 oktober dan ook gevuld zijn met een paar honderd jonge mensen in toog en superpli.

Einde bericht

Noot voor de redactie /