Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

22 september 2010

Charles Hennen Concours 25 jaar

Workshops en concerten met het beroemde MATANGI Kwartet

Zaterdag 9 oktober 2010

Zaterdag 9 oktober is dé dag voor de jeugdige violist die graag kamermuziek beoefent. Want op zaterdag 9 oktober organiseert SCHUNCK* in samenwerking met het beroemde Orlando festival een samenspeeldag en een introductiepodium voor een megagroot vioolorkest van maar liefst 100 jonge violisten.

Samenspeeldag

Op zaterdag 9 oktober gaan jeugdige ensembles (met leden vanaf 7 jaar) op muziekschoolniveau aan de slag tijdens workshops en concerten. In samenwerking met het Orlando Festival krijgen 12 verschillende ensembles workshops van de leden van het beroemde MATANGI Kwartet. In deze workshops wordt gewerkt aan het repertoire dat vanaf 14.30 tijdens concerten in de filmzaal van SCHUNCK* Glaspaleis ten gehore wordt gebracht. Er nemen ensembles uit Maastricht, Weert, Erkelenz en Heerlen deel.

Megavioolorkest

Om 14.00 uur vindt in de centrale hal van SCHUNCK* een presentatieconcert door ongeveer 100 violisten plaats. Dat is de eindpresentatie van het hierboven genoemde mega strijkorkest, samengesteld uit leerlingen van de basisscholen De Schacht en de Pyramide uit Heerlen. De leerlingen hebben de afgelopen week in de basisschool intensief kennis gemaakt met de viool en het bespelen ervan. Patrick Heckmanns en Theo Mazajchik waren de docenten van SCHUNCK* Muziekschool.

Afsluiting door MATANGI Kwartet
De dag van het Introductiepodium en Samenspelen wordt afgesloten met een concert door het MATANGI Kwartet in de filmzaal om 16.30 uur

De concerten in de centrale hal en de filmzaal van SCHUNCK* zijn gratis toegankelijk.