Ingezonden persbericht


Bewoners ruimen én fleuren Bloemenbuurt

in Winkel op tijdens buurtactiedag

Bewoners van de Bloemenbuurt (Chrysantenlaan, Dahlialaan, Hyacintlaan en Gladiolenlaan) in Winkel geven, in samenwerking met Wooncompagnie en de gemeente Niedorp, hun wijk op zaterdag 9 oktober 2010 een heuse opknapbeurt. Tijdens de buurtactiedag wordt onder meer onkruid verwijderd, het straatwerk nagelopen en een hekwerk geplaatst. Verder is de buurtactiedag het moment voor bewoners om hun tuinen op te ruimen. Doel van de actie is de Bloemenbuurt een nette en fleurige uitstraling te geven.

De Bloemenbuurt in Winkel is aan een grondige opknapbeurt toe. Overwoekerend groen, enigszins verwaarloosde steegjes, rommelige tuinen, vervuild schilderwerk en scheve schuttingen bepaalden de afgelopen jaren het aanzicht van de wijk. Om die reden heeft Wooncompagnie het initiatief genomen om, in samenwerking met de gemeente Niedorp en de bewoners, de buurt aan te pakken. Werklieden van de gemeente hebben inmiddels een begin gemaakt met het verzorgen van de groenvoorziening, terwijl het vervuilde schilderwerk van de gevels van de woningen is gereinigd. Beide klussen zijn uitgevoerd in opdracht van Wooncompagnie, die leefbaarheid hoog in het vaandel heeft staan.

Bewoners zijn spil van buurtactiedag
Maar het gaat uiteindelijk om de bewoners, de mensen die in de Bloemenbuurt wonen en leven. Zij zullen, samen met Wooncompagnie, de gemeente en twee hoveniers, de opruimactie op zaterdag 9 oktober (van 10.15 tot 14.30 uur) een vervolg geven. De buurtactiedag begint met een ontvangst in de grote tent in de Bloemenbuurt, onder het genot van een kopje koffie of thee en iets lekkers. Vervolgens wordt gestart met alle werkzaamheden. Twee werklieden van de gemeente Niedorp, zes vertegenwoordigers van Wooncompagnie, twee hoveniers van Hoveniersbedrijf Peter Bossen uit Nieuwe Niedorp én een groep enthousiaste bewoners voeren uiteenlopende werkzaamheden uit. Van het wieden van onkruid, het nalopen van het straatwerk (onder meer op scheve tegels) tot het plaatsen van een hekwerk bij de Chrystantenlaan. De buurtactiedag is voor bewoners een mooie gelegenheid om hun tuinen op te ruimen. In de tuinen opgeslagen goederen kunnen de buurtbewoners kwijt in een container, die tijdens de buurtactied ag speciaal wordt neergezet.

De buurt opfleuren
Daarnaast wordt er alles aan gedaan om de buurt op te fleuren. Een groep bewoners van de Chrysantenlaan, Dahlialaan en Hyacintlaan, onder wie ook kinderen, zal betontegels mozaïeken. Het is de bedoeling dat per betontegel een mozaïek wordt gemaakt van een chrysant, dahlia en hyacint. Vervolgens worden deze betontegels (nadat ze zijn gevoegd) verwerkt in het straatwerk als zogeheten 'staptegels'.