Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 5 oktober 2010

IJsbaan De Meent opent de deuren voor het nieuwe schaatsseizoen

Voor ijsplezier ga je naar ijsbaan De Meent!

Zaterdag 9 oktober opent kunstijsbaan De Meent om 12.30 uur de deuren weer voor schaatsliefhebbers uit Alkmaar en omstreken. Zowel op de 400 meterbaan als in de ijshal kan weer naar hartenlust worden geschaatst. Op de openingsdag is er naast gratis toegang en gratis schaatsles door schaat- en skeelerschool In Balans een demonstratie shorttrack in de ijshal (om 13.00 uur). Kinderen tot 12 jaar mogen van 14.45 uur tot 17.00 uur gratis kennismaken met de ijshockeysport. Er kan natuurlijk ook gewoon geschaatst worden.

Evenementen

Ook dit ijsseizoen staat er weer een aantal bijzondere evenementen gepland. Zoals drie 'buffelavonden' waar schaatsliefhebbers maar liefst respectievelijk 75, 100 en 125 rondes kunnen rijden. Er is op 6 november een schaatsruilbeurs en op 14 november kunt u mee doen aan een schaats- en hardloop duathlon. Ook de Open Marathon op 23 januari en het Provincie Noord-Holland weekend (20 en 21 november) staan weer op het programma.

Opening met ijsstok

Wethouder Sport Peter de Baat zal het ijsseizoen officieel openen door de eerste ijsstok te gooien. IJsstokschieten is een nieuwe ijssport, die komend seizoen in De Meent te beoefenen is. Het is een gezelligheidsspel als jeu de boules, maar dan op ijs. Een echte teamsport en daarom uitermate geschikt voor bedrijfsuitjes en/of feestjes. IJsstokschieten staat iedere maandagavond op het programma.

Ruimte voor iedereen

De Meent biedt voldoende ruimte voor zowel getrainde- als recreatieve schaatsers. Op de ijsbaan en in de ijshal is er voldoende ruimte om sportief en/of ontspannend bezig te zijn. Tevens is er voor de bezoekers die met de fiets of auto komen voldoende gratis parkeerruimte beschikbaar.

Aanbod

De kunstijsbaan is onderdeel van sportcomplex De Meent en biedt naast schaatsmogelijkheden op de halfoverdekte 400 meterbaan en de aparte ijshal van 30 bij 60 meter nog vele andere opties. Zoals een ruime sporthal met parketvloer, diverse horecavoorzieningen, een schaats- en skeelerschool en een schaatssportwinkel.

Kijk voor meer informatie en het laatste nieuws op: www.ijsbaandemeent.nl