Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 05-10-2010

Televisie
DE BENDE VAN SJAKO
Uitzending vanaf zaterdag 9 oktober
Nederland 3/Z@pp - 19.00 uur

SPANNENDE JEUGDSERIE DE BENDE VAN SJAKO VAN START

Op zaterdag 9 oktober start de TROS met de nieuwe, achtdelige jeugdserie DE BENDE VAN SJAKO met bekende acteurs als Tygo Gernandt, Christine van Stralen, Roos Ouwehand en Ruben Lürsen.

In DE BENDE VAN SJAKO serie staan de broers Jacco (12) en Vin (8) en hun vrienden Sam (12), Marco (13) en Mo (12) centraal. Zij blijken afstammelingen te zijn van de 18e eeuwse Amsterdamse dief Sjako en zijn bendeleden. Sjako was in zijn tijd een soort Robin Hood. Hij heeft een schat gestolen van een mysterieuze groep, de Regenten, en deze schat op een geheime plek verborgen.

De Regenten geven een geheimzinnige schim opdracht Jacco, Vin, Sam, Mo en Marco te testen of zij de nieuwe bende van Sjako kunnen vormen. Ieder kind wordt getoetst op zijn specifieke kwaliteit. De tests spelen zich af op bekende spookplekken van Amsterdam zoals het Historisch Museum en de Waag. De kids krijgen steun van Gideon, de blinde bibliothecaris die over magische gaven beschikt, en Agaath, de spirituele tante van Jacco en Vin.

In de eerste aflevering van DE BENDE VAN SJAKO verhuizen Jacco en zijn broertje Vin van het Friese platteland naar Amsterdam. Vin bezit een 'zesde zintuig' en heeft voorspellende dromen. Vlak voor hun verhuizing voorziet hij dat tante Agaath wordt aangevallen door een monster met klauwen. Tot hun schrik ontdekken de jongens in hun nieuwe huis een klauwspoor in de muur. Ver onder de grond, in een duistere kelderruimte, krijgt een schim in een lange zwarte cape de opdracht om een nieuwe bende van Sjako bijeen te brengen. Met rode verf wordt een cirkel getrokken om het portret van Vin.

De cast van de serie bestaat uit:

Jacco Muller: Tijn Borm
Vin Muller: Nick Geest
Sam: Kes Raven
Mo: Hakim Barkaoi
Marco Berendsen: Lucas Dijker

Wilma Muller (moeder): Roos Ouwehand
Henk Muller (vader): Ruben Lürsen
Tante Agaath: Marisa van Eyle
Juffrouw De Mayerinck: Christine van Stralen
Gomez (klusjesman): Tygo Gernandt
Jacques Muller (neefje): Floris Heyne
Yordi Berendsen (broer Marco): Jorik Prins
Gideon: Leo Hoogenboom

Voor meer informatie: www.tros.nl/sjako