Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 06-10-2010

Televisie
TROS MUZIEKCAFE
Uitzending zaterdag 9 oktober
16.05 uur - Radio 2

TROS MUZIEKCAFE MET SPECIAL OVER ROB DE NIJS

Rob de Nijs is zaterdag 9 oktober een uur lang te gast bij Daniël Dekker in TROS MUZIEKCAFE. Rob heeft vorige week de 'Gouden Eeuw Award' in ontvangst mogen nemen. De jury benadrukte de veelzijdigheid van Rob en zijn grote culturele waarde voor de samenleving. Hij is inmiddels een halve eeuw zanger en volgende week komt zijn nieuwe cd uit. Daniël Lohues heeft het album geproduceerd en schreef een groot deel van de liedjes. Ook Jack Poels (Rowwen Hèze) en Huub van der Lubbe (De Dijk) hebben een bijdrage geleverd.

Verder tussen 16.00 en 17.00 uur:

Sabrina Starke, de in Suriname geboren soul-zangeres. In oktober 2008 kwam haar eerste cd uit, waarvoor ze vorig jaar een gouden plaat kreeg. Exact twee jaar na het verschijnen van haar debuut, komt Bags & Suitcases uit. Sabrina won in 2009 de Edison Pop Award voor Beste Nieuwkomer en de Edison Jazzism Publieksprijs. Dit jaar viel Sabrina de eer te beurt om zélf de prijs voor Beste Nieuwkomer uit te reiken.

Lisbee Stainton is 21 jaar, komt uit Londen en staat bekend als 'The English Rose with the 8-string Guitar'. Ze was de eerste singer-songwriter die optrad in een volle O2 Arena in Londen, zonder platencontract op zak te hebben! Tijd om Europa te veroveren, om te beginnen aanstaande zaterdag 9 oktober in het TROS MUZIEKCAFE.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl