Ingezonden persbericht


Persbericht

Apeldoorn, 7 oktober 2010

ZOA & WWKidz presenteren kinderboek 'Dorst!"

Zaterdag 9 oktober wordt het nieuwste WWKidzboek 'Dorst!' gepresenteerd tijdens de junior ambassadeursdag van ZOA-Vluchtelingenzorg. Het eerste exemplaar wordt door Elly en Rikkert Zuiderveld in ontvangst genomen in het Afrikamuseum in Berg en Dal. De ambassadeursdag is van 10.00 - 15.30 uur en wordt speciaal georganiseerd voor jonge ambassadeurs van ZOA en kinderen die het WWKidz lespakket hebben gevolgd. Meer informatie op www.zoa.nl. of www.ikdoerecht.nl/junior.

Tijdens de ambassadeursdag vertelt Stephen Teeuwen hoe hij het boek heeft geschreven. Ook is er een optreden van Elly en Rikkert Zuiderveld en worden er diverse afrikaanse workshops ge-organiseerd zoals afrikaans koken, dansen en muziek maken.

Uganda
Het boek 'Dorst!' is geschreven door Stephen D. Teeuwen, in samenwerking met ZOA-Vluchtelingenzorg en uitgeverij Jongbloed/Columbus. Stephen reisde hiervoor naar Uganda om te kijken hoe het daar gaat met de beschikbaarheid van water voor iedereen. Hij heeft daar gepraat met kinderen en jongeren, en gehoord hoe lastig het is om in Uganda een goed bestaan op te bouwen.

Waterbron

Het kinderboek gaat over Martin. Martin is een jongen van veertien jaar en heeft het grootste deel van zijn leven in een vluchtelingenkamp in Noord-Uganda gewoond. Zijn moeder is gestorven en zijn vader is verdwenen tijdens de burgeroorlog. Als het eindelijk vrede is, besluit hij op zoek te gaan naar een thuis. Samen met zijn jongere zus wil hij het stuk land dat voor de oorlog van hun ouders was gaan bewonen en bewerken. Maar dit is zwaar werk voor iemand zonder ervaring. Bovendien moet hij elke dag naar het kamp lopen om water te halen, want zonder schoon water kunnen ze niet overleven. Dan blijkt naast zijn land een natuurlijke waterbron te liggen. Er moet een manier zijn om met het koele water uit de bron zijn dorst - en die van de droge akkers - te lessen.

WWkidz
WWKidz is een samenwerkingsverband tussen ZOA-Vluchtelingenzorg, Woord en Daad en uitgeverij Jongbloed/Columbus. WWKidz betekent: World Wide Kidz: Kinderen over de hele wereld. WWKidz ontwikkelt boeken en lesmateriaal voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool. Hierdoor kunnen kinderen kennis maken met kinderen uit andere landen. Al eerder zijn er zes kinderboeken uitgegeven. Meer informatie op www.wwkidz.nl.

Einde persbericht