Gemeente Utrecht

Op dit persbericht rust een embargo tot zaterdag 9 oktober 2010 om 20.55 uur.

In verband met het verrassingselement van deze gebeurtenis gelieve het embargo te respecteren.

Koninklijke onderscheiding voor vrijwilligers Van Haasteren en Wilkens

De burgemeester van Utrecht, mr. A. Wolfsen, reikt op zaterdag 9 oktober 2010 een Koninklijke onderscheiding uit aan twee leden van het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior, de heren J.J.J. van Haasteren (78) en H. Wilkens (75). Zij zijn voor hun maatschappelijke inzet benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheidingen worden uitgereikt ter gelegenheid van het jubileumconcert van Excelsior.

De heer Van Haasteren was tot aan zijn pensionering werkzaam bij de Politie Utrecht. Op sportief terrein zette hij zich in als voorzitter van Atletiekvereniging Vitesse van 1968 tot 1978. Hij was gedurende tien jaar bestuurslid van de Vereniging van Eigenaren van het Gebouw Zeus in De Meern en is sinds enkele jaren vrijwilliger bij de CNV Belastingservice. Voor het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior is hij sinds 1957 actief. Hij is tot op heden tweede penningmeester en lid van de Commissie Voortbestaan Excelsior.

Ook de heer Wilkens werkte tot aan zijn pensioen in 1993 bij de Politie Utrecht. Daarnaast is hij sinds 1960 vrijwilliger op kerkelijk en maatschappelijk gebied. Zo was hij ouderling en koster in de Hervormde Stefanuskerk, voorzitter van Volkstuinenvereniging Flora's Hof en bestuurslid van de Nederlandse Politiebond, afdeling Utrecht. Voor Excelsior is de heer Wilkens al vijftig jaar actief. Hij was onder meer tweede en eerste secretaris, voorzitter, tweede voorzitter en voorzitter van de jubileumcommissie ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan. Tevens is hij al een aantal jaren adviseur en spreekstalmeester bij concerten van het koor en bestuursadviseur.

De beide heren ontvangen de Koninklijke onderscheiding ter gelegenheid van het jubileumconcert van Excelsior, op zaterdag 9 oktober 2010 om 20.55 uur in het Fulcotheater, Overtoom 3 te IJsselstein.