Schilderworkshop aan boord van De Watervlo


ASSEN, 20101001 -- In de maand oktober toert het schip De Watervlo, ook bekend als De Varende Klas, door Drenthe. Op zaterdag 9 oktober 2010 houdt waterschap Hunze en Aa's open huis aan boord. Het schip ligt dan in Assen. Belangstellenden, jong en oud, kunnen het schip bezoeken en deze drijvende belevenis ervaren.

Beleef het water
Waar kun je beter leren over water dan op het water zelf?! Aan boord van MS Watervlo is een tentoonstelling ingericht, die laat zien hoe belangrijk en bijzonder water is. Vele basisscholen uit de provincie Drenthe gaan het schip bezoeken. Op het schip gaat het om het beleven en meemaken van water. Het lesaanbod is zeer divers: verhalend, interactief, theatraal, spelend en onderzoekend.

Workshop schilderen
Aan boord staan onderwerpen centraal als waterkringloop, rioolwaterzuivering en duikbootsimulatie. Naast de onderdelen die de Watervlo al kent, biedt Hunze en Aa's een workshop schilderen aan. Uiteraard heeft de schilderopdracht met het thema water te maken.

Enthousiast?
Hunze en Aa's nodigt je uit om op zaterdag 9 oktober deze varende tentoonstelling te bezoeken in Assen tussen 11.00 en 15.00 uur. Het schip ligt dan langs de Havenkade aan de zijde Van Hobokenstraat.





Waterschap Hunze en Aa's