Ingezonden persbericht

OPEN ASIELDAG 'STEVENSHAGE' OP 9 OKTOBER

Groen, groener, misschien wel het groenste asiel van Nederland

Leiden en regio.
Vijf dagen na dierendag heeft Stevenshage, het dierenasiel voor de regio, de jaarlijkse open dag.
Op zaterdag 9 oktober is iedereen van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur op het asielterrein aan de Kenauweg 1 in Leiden.
Er is weer een grootse rommelmarkt georganiseerd en er wordt een loterij gehouden waar mooie prijzen te winnen zijn. De kinderen kunnen zich laten schminken; volwassenen natuurlijk ook. Er zullen demonstraties gehouden worden met honden. Buiten is er een informatieplein en ook aan een hapje en drankje is gedacht. Binnen kunt u zien hoe de dieren logeren in het asiel tot er nieuwe baasjes gevonden zijn. Medewerkers en vrijwilligers zijn de hele dag aanwezig om informatie te geven over de dieren.
In de hal van het asiel is er dit jaar iets nieuws te zien: panelen waarop de hoeveelheid stroom is af te lezen die op dat moment én in totaal wordt opgewekt door de zonnepanelen op het dak.
Stevenshage timmert flink aan de weg om het groenste asiel van Nederland te worden met 22 zonnepanelen op het dak, die in een paar maanden al 1856 kWh hebben opgebracht en zo het milieu hebben gespaard door minder CO2-uitstoot. Daarnaast helpen ook LED-verlichting en een energiezuinige wasmachine en droger mee om stroom en kosten te besparen. Het milieuproject van de Dierenbescherming en de Postcodeloterij hebben geholpen om deze energiebesparing mogelijk te maken. Met de opbrengst van de rommelmarkt wil het asiel o.a. meer LED-verlichting kunnen aanbrengen.

fotobijschriften

foto 1: een van de panelen in de hal van het asiel waar de stroombesparingen zijn af te lezen

foto2: asielkat Damocles houdt met zijn ene oog de voorbereidingen van de open dag scherp in de gaten

(foto 3: voor websites-lage resolutie-: agenda-aankondiging van de open asieldag.)

Algemene informatie:
Streek-dierentehuis Stevenshage ontfermt zich over dieren uit: Alkemade, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Rijnsburg, Sassenheim, Valkenburg, Voorhout, Voorschoten, Warmond, en Zoeterwoude. Het dierenasiel vangt jaarlijks circa duizend honden, katten en andere dieren op. Voor de opvang en verzorging van deze asieldieren is het asiel afhankelijk van de jaarlijkse collecte, donateurs en giften. Daarnaast heeft Stevenshage een pension waar dieren hun vakantie kunnen doorbrengen.
Website van Stevenshage: www.dierenasielleiden.nl



Ingezonden persbericht