Gemeente Achtkarspelen


Supporters VV Katwijk welkom in Harkema

Voetbalclub VV Katwijk laat op 9 oktober stewards meereizen op alle bussen met supporters die de wedstrijd Harkemase Boys-VV Katwijk bezoeken. De stewards houden een oogje in het zeil en staan in contact met de politie. Daarmee is voldaan aan de voorwaarde om de openbare orde en veiligheid te borgen. Er is geen aanleiding meer om op basis van een eerder op de dag uitgevaardigde noodverordening de bussen bij de gemeentegrens tegen te houden.

VV Katwijk informeerde de gemeente Achtkarspelen op 7 oktober over de plannen van supporters om zelfstandig met zogenaamde Kwibussen (funvervoer waarbij alcohol wordt verkocht en gebruikt) de voetbalwedstrijd tussen Harkemase Boys en VV Katwijk te bezoeken. Burgemeester Van der Zwan van Achtkarspelen heeft hierop overleg gevoerd met de club en gevraagd of stewards van VV Katwijk in de Kwibussen toezicht kunnen houden.

VV Katwijk gaf in eerste instantie aan geen verantwoordelijkheid te kunnen dragen voor het vervoer met de Kwibussen. In overleg met en op advies van het Openbaar Ministerie en de politie heeft de burgemeester vervolgens een noodbevel op laten stellen. Hij wilde daarmee voorkomen dat dronken supporters van de gastclub de orde verstoren.

VV Katwijk liet in de loop van 8 oktober weten dat zij toch stewards mee laten reizen. Burgemeester Van der Zwan gaat er van uit dat de voetbalwedstrijd een geslaagde, gezellige en sportieve middag oplevert.