Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 09-10-2010

Politie verricht één arrestatie in het centrumgebied

BREDA - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Breda spreken van een druk bezocht centrum. Het uitgaanspubliek vertoonde vervelend en beschonken gedrag. Er werd in totaal één arrestatie verricht. Een 27-jarige man uit Zundert mocht mee naar het bureau nadat hij een portier van een horecagelegenheid op de Havermarkt met de dood had bedreigd. Verder ontvingen vier centrumbezoekers een bekeuring voor onder andere fout parkeren.

Politiehond Paco ingezet bij aanhouding woninginbreker

SPRUNDEL - De politie heeft gisteravond twee mannen van 26 en 37 jaar, uit Dordrecht en Polen aangehouden. Het duo wordt verdacht van poging inbraak woning in de Kolkstraat. Bij de aanhouding werd een politiehond ingezet. Beiden zijn op het bureau ingesloten.

De politie ontving rond 22.45 uur de melding van een inbraak in een woning aan de kolkstraat. De daders, twee mannen, zouden overlopen zijn. Eén van hen was aangehouden door een bewoner. Agenten troffen ter plaatse de verdachte aan. De tweede was gevlucht. De politie nam de aangehouden man over en brachten hem naar het bureau. Ondertussen zochten agenten in de omgeving naar zijn maat. Politiehond Paco werd ingezet. Hij trof de tweede verdachte verstopt achter een kliko aan. De man is met een bijtverwonding in zijn arm overgebracht naar het ziekenhuis. Onderzoek bij de woning wees uit dat het om een poging ging.

Weddenschap eindigt in politiecel

BREDA - De politie heeft gisteravond bij het Centraal Station twee mannen van 20 en 21 jaar, beiden uit Bergen op Zoom aangehouden voor vernieling. Het tweetal had in het Park Valkenberg een hekwerk uit de grond getrokken. Op het bureau bekenden ze hun daad. Aanleiding tot de vernieling was een weddenschap. De 21-jarige wedde met zijn maat dat het hekwerk niet uit de grond getrokken kon worden.

Automobiliste 10 maal de toegestane hoeveelheid alcohol

BREDA - De politie heeft gisteravond in de Bremtuin een 44-jarige automobiliste uit Breda aangehouden. De politie trof de vrouw aan bij haar auto in de Bremtuin. Ze had tegen een tuinhekje en een geparkeerde auto gereden. Tijdens het gesprek bleek al snel dat ze onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat ze 1220, tien maal de toegestane hoeveelheid alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Medewerkers voorkomen overval

TETERINGEN - Medewerkers van een winkel aan de Schijfstraat hebben vanmorgen een overval voorkomen. Tijdens het openen van de zaak tegen 09.00 uur zagen twee medewerkers dat vanuit nabij gelegen bosschages een onbekende man met een bivakmuts de winkel naderde. Het lukte de medewerkers de deur tijdig te sluiten waardoor de overvaller geen kans van slagen had het pand binnen te komen. De onbekende koos het hazenpad en rende weg.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 09-10-2010 14:19 | © Regio Midden en West Brabant |